Kyckling i fetaostsås


4 personer

Smör till stekningen
Salt & peppar
2 stora kycklingfilèr
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 pkt creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater
1/2 pkt fetaost
1 msk hackad basilika

Gör såhär:


Tärna kycklingen och fräs den snabbt, ställ undan.
Kärna ur och hacka tomaterna i mindre bitar, fräs lite snabbt tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
Smula över fetaosten och lägg i stekpannan tillsammans med resten av ingredienserna + kycklingen.
Låt puttra en stund och servera med potatisklyftor och en sallad.

Recept och bild lånad ifrån fina Sofie.




Kostnad:
2 st stora kycklingfiléer (18 kr)
Peppar, salt, basilika (1 kr)
2 st tomater (2 kr)
Vitlöksklyfta (3 kr)
1/2 paket fetaost (7 kr)
2 pkt creme fraiche (22 kr)

Potatisklyftor (12 kr)
Grönsallad med gurka, isbergssallad,
tomater, gurka, kryddor och olja (8 kr)

= 18 kr per portion.


Tips! För att få ner ytterligare kostnader kan du skippa vitlöksklyftan och ta vitlökspulver och göra egen creme fraiche med soltorkade tomater. Då kan du få ner kostnaden på 13 kr per portion.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback