En helt vanlig söndag

Hej goingar!
I am back! Det blev en liten bloggpaus ;)
Jag är inte alls pigg så jag har legat och svettas som en gris. Jag låtit mig drömma bort lite i hopp att det ska göra mig piggare. Jag har kikat på alla lägenheter som är till salu i Stockholms innerstad. En tvåa på Strandvägen för 19 miljoner. Billigt och bra haha ;) Det är sjuka priser de tar. Ett hus såldes för 58 miljoner. Vem fasen har råd att bo i sådant hus? Jag älskar inredningar som de flesta Stockholmare kör på. Högt i tak, mycket ljusinsläpp, mycket vitt, tak bjälkar, lite silver, svart och en tusch valnöt. Allt ifrån industri känslan till nytt och shabby chic. Mumma vad det kliar i fingrarna..


Denna vindsvånning är underbar.
Det är bara att punga ut 18 miljoner ;)












Kolla in trappan. Älska, älska :)


Detta huset har verkligen sin charm. Saken gör det inte bättre av att det är rosa. Sött.



















Drömmer mig bort . .

Det är såhär man vill ha det. Högt i tak och vy över trappan. Åh vad jag längtar tills den dagen man är hus ägare.





Lovley

Vill tipsa er om är sådant snyggt linne som funkar till allt. Jag köpte två stycken av denna modell förra sommaren och jag älskar dem. Speciellt det naturvita och det gammelsdags rosa linnet. Så himla fint till ett par slitna eller svarta jeans. Jag märker mer och mer hur jag börjar bli en jeans människa igen haha :)


 

Finns i dessa färger och kommer ifrån Hm. Kostar 199 kr.




Mycket snack men liten verkstad . .

Jag har ett enormt behov att komma bort nu och inte sen. Det är tok för mycket som händer nu. Därför har bloggen blivit lite lidande. Jag tänker inte skriva här hur och saker ting är utan detta är en ytlig blogg mina vänner ;) Här ska vara min fristad för allt bra ;) Jag längtar tills jag är i Gävle och kan börja planera sommaren. Jag och Lisa tänkte låna M & M lägenhet i spanien runt sen sommaren. Hoppas det är okej Maria. Både hon och jag behöver tänka på annat och skapa massa underbara minnen ihop. Ladda om batterierna och bara njuta!




Fasen säger jag bara. Morr. Nu ska jag poppa popcorn och mysa med hundarna. De är de bästa när det är så här.




Denna vecka har Willys kampanj pris på kyckling





Nya tag

Tjena morsingen!
Ibland blir inte saker alls som man tänkt sig. Det kan jag beskriva min morgon. I vilket fall nu är jag äntligen ute på landet. Det har vart full rulle sen igår och även massa mys och mer ska det bli.



 

Hur underbar är inte denna? Jag längtar tills den hänger så fint hemma hos mig.

Kommer ifrån Hm och kostar 199 kr





The dress

Nu kommer J bli glad. Det ända leopard plagget som finns kvar är min ljuvliga långklänning.






Jag är helt tokig i lång klänningar. Jag är upp i åtta stycken nu. Mer om dem får ni se en annan gång ;) Det gör ont att sälja vissa plagg men jag behöver få in pengarna så det finns inget val. Hoppas även med att kläderna kommer får mer använding än vad de har gjort hos mig. Jag kommer sälja en hel del snygga kläder på loppis på lördag. Alla jönköpings bor. Kom och fynda på lördag (mer info kommer när det är dags ;)).



Rensning

Nu finns ännu mer utlagt på tradera . .


Ombloggad mag kort topp (som är en av vårens trender) i fusk skinn.
Kommer ifrån Hm.



Buda kan du gör här.


Magkort linne i ett underbart Leopardtyg.



Buda kan du göra här.


Ljuvlig leopardklänning med många möjligheter.




Buda kan du göra här.


Spets klänning som har det där lilla extra. Som en dröm.



Buda kan du gör här.


Dem populära och om bloggade harmensbyxorna.



Buda kan du göra här.


Vippig Leopardkjol ifrån Monki



Buda kan du göra här.


Puuh jag är helt färdig efter all rensning. Mer kommer läggas ut på tradera imon. Missa inte det. Det syns att jag vart en leopard älskare va? ;) Jag har försökt få mig att gilla det men det är inte riktigt jag. Men det är förbaskat snyggt på andra. Skynda att fynda! 1 kr börjar utropspriset på ;) Nu kurrar min mage så ska ta lite kycklingsoppa. Mumma!



Fyndat i min egna gaderob



Hur skjutton har jag vågat ha min älskade Acne jeans på vinden. Det är de dyraste jenasen jag äger och jag tycker de är förbaskat snygga samt att Acne jeans sitter så snyggt på. Men när man var nykär och J sa att röda jeans var det fulaste han visste så fick de snabbt som ögat komma upp vinden haha jisses vilken osäker själ man var. Älskling om du klagar idag ska jag ha dem på mig varje dag. Pay back time ;)


Såhär tänker jag matcha dem. Mums!




Gult är inte fult



När jag provade denna med mina skinnbyxor och ett par höga pumps till det. Jäklar vad snyggt samt starka färger är en av vårens trender. Efter ett tag föll jag pladask med ;)



Just nu

Våren och sommaren börjar komma in . .


Att det ser ut som kaos här hemma annars talar vi inte om ;) Jag har även fyndat i min egna gaderob. Jag har sex fulla flyttkartonger med kläder så det är inte lätt att hålla koll. Mycket kommer jag skänka bort där jag jobbar som volantär. Man har fått sig en hel del skratt på vägen. Jag hittade mina kläder när jag var fjorton. Att jag sparat ens skiten haha ;) Gamla bik bok linnen med fula tryck. "Bitch is here" osv. Lisis du skulle dö av garv om du såg allt gumman ;) Jag fann även en Spice girls topp. Det är det ända minne jag har kvar av den galna tiden. Synd att jag kastade bufflaskorna och allt annat. Så toppen får stanna kvar som minne. Visste ni att jag varit med i små stjärnona (inte de på tv utan en tävling på skolan haha ;)) och vi vann. Självklart var vi Spice girls och jag fick vara Geri. Hon var en av mina idoler när jag var liten. Men mina sysslingar var med i den på tv och vann. *host* Måste skryta lite om min stora släkt ;) Nu ska jag fortsätta med rensandet.



Det behöver inte vara dyrt att vara snygg

Jag har tittat i fina Victorias arkiv och det behöver långt ifrån att vara dyrt att vara snygg. Hon och jag har ungefär samma kroppstyp bara att jag är en kilometer längre haha ;)












Jag älskar minimaliskten hon kör på sin stil. Ett linne blir klänning och osv. Gör varje plagg till något nytt samt att det blir så snyggt. Nu ska jag ut på vinden och slänga in alla vinter och höst kläder och ta in vår/sommar. Idag ska jag vara hård mot mig själv och sälja massa för jag är behov av pengar. Ha en fin söndag!*



Spara.nu

I början när jag flyttade hemifrån hade jag sky höga elräkningar. Allt var så nytt och jag visste knappt något. Jisses vad jag har lärt mig på vägen om både el och försäkringar. Min kille har hjälpt mig enormt. Jag vet att jag kan få ner priset ännu mer för idag betalar jag 66,00 öre/kWh. Jag har bundit ett fast avtal i tre år och det är jag jävligt glad för elen har varit fruktansvärd dyr i vinter. Först hade jag rörligt men sen var det en sådan gullig kille på Jönköpings energi som visste verkligen vad han pratade om och jag berättade min sitaution och han hjälpte mig något enormt. Jag ska sitta ner någon dag och försöka få ner fasta avgifter. De kostar skjortan. 872.50 kr per år. Det är helt sinnes sjukt i mina ögon! Jag är inte så jätte insatt i det men jag tycker det är svin dyrt.

Jag vet att mitt gamla kylskåp eller spis är riktiga energibovar. När jag var Gävle i en månad hade jag ändå en elräkning på över 200 kr. Jag önskade att jag kunde byta ut de men är det en hyresrätt så är det ;) Jag försöker dra ner elen på att bara använda lågenergilampor samt att jag använder alltid vattenkokaren innan jag kokar upp något. Där sparar man något enormt ;)




Du kan spara mycket pengar på att vara noggrann med att stänga av prylarna i hemmet istället för att låta de stå i standby-läge. Koppla gärna in apparaterna till ett grenuttag så kan du enkelt stänga av alla på samma gång.

Bara genom att stänga av datorn istället för att ha den på standby kan spara dig 180 kr per år. Alla apparater i hemmet som inte är avstängda med strömbrytaren stjäl energi när de står i standby-läge. Du kan spara runt 500 kWh per år om du är noggrann.

Byt ut det gamla
En annan stor eltjuv är gamla maskiner. Bara genom att byta ut frysen kan du spara in ungefär 1000 kronor per år i elkostnad. Eller byt ut dina gamla glödlampor mot LED-lampor. Långsiktigt blir det många sparade tusenlappar.

Energianvändningen mellan olika TV-modeller skiljer stort. Den energisnålaste TV:n drar mindre än hälften så mycket som den mest energislukande.


Så här mycket kostar dina maskiner:

Diskmaskinen: En timme om dagen. 766,50 kronor per år.
Glödlampor: 60W, 4 timmar per dygn. 131 kronor per år.
Lågenergilampor: 9 watt, 32 kronor per år.
Kyl-äldre modell: 787,50 kronor per år.
Kyl-modern: 255 kronor per år.
Frys-gammal: 1500 kronor per år.
Frys-ny: 475 kronor per år.
Kaffebryggare: 30 minuter om dagen. 219 kronor per år.
Brödrost: 5 minuter om dagen. 50 kronor om året.
Vattenkokare: 5 minuter om dagen. 68 kronor per år.
Ugn: 3 timmar i veckan. 351 kronor per år.
TV: 24 tums plasma, 21 timmar standby och tre timmar tittande varje dag. 492 kronor per år.
Stereo: Påslagen en timme om dagen kostar 8,21 kronor per år. Standby 23 timmar/dygn 62,96 kronor per år.
Dator: Påslagen två timmar/dygn 136,88 kronor om året. Standby 22 timmar/dygn 180,68 kronor per år.

Kostnad i kronor per år med ett elpris på 1,50 kronor per kWh.

 

Källa: Spara.nu




Kycklingsoppa för 5 kr per portion

Här får ni ett recept på en av de godaste sopporna jag ätit.


Kycklingsoppa







4 port

2 kycklingfiléer, ca 250 g
1 äpple
1 gul lök
Arla smör
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja


Gör så här:

Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.


Kostnad:
Kyckling 32 kr kg
1 äpple 1 kr
2 burkar passerade tomater 8 kr
Grädde 1 kr
2 grönsaksbuljongtärningar 1 kr
Alla kryddor + smör 1 kr

Soppor är väldigt enkelt att göra samt att det är så gott. Man kan även komma billigt undan om man köper kyckling på kampanjpris. Jag köper alltid fyra pkt storpack av kyckling när det är billigt på Willys. Både min karl och jag älskar kyckling. Det bästa är att man kan ha kyckling till allt med ;)



God natt



Jag älskar såna här fina texter med ett budskap.. Susa sött! :)



Har ni k*ullat färdigt?

Min granne har en riktig rajtajtan fest. Det är inte ofta det händer och våra väggar är inte speciellt ljudisolerade om man säger så.

- Har ni knullat färdigt på toan er jävla mongon?
- Han ser inte ut som Brad Pitt men han har fyra magrutor. hahaha jag dör ;) Riktigt kul att höra på deras samtalsämnen.




Jisses vad jag saknar att gå ut. Jag har inte vart ute på över ett år nu. Jag längtar tills sommaren. Då ska jag ha en riktigt mysig tjejkväll med Becca och Lisa. Jag ska dansa så det står härliga tider till. Idag känns det långt borta men jag ska komma dit och orka en hel natt och dricka lite skumpa ;)


Ikväll får jag nöja mig med golvmuppen och sean banan skaka rumpa haha ;)



Taj Sunset

Har ni luktat på den nya sommardoften av Escada?




Den luktar himlens gott. Precis som varje år. Jag har köpt den varje sommar och självklart kommer jag göra det i år med. Men jag väntar tills den kommer in på Nordicfeel.


Jag håller på att rensa bland smink och allt. En hel del har jag faktiskt sålt på loppis. Vissa tanter är som galna i smink ;) Tack och lov att det är loppis nästa helg för jag börjar bli lus pank. Jag har knappt något smink eller parfymer kvar. Allt har blivit för gammalt. Min can can luktar sur strömming så det fick bli en ny beställning på den. Jag kör på 50 ml nu så jag kan många olika parfymer istället :)



Vill tipsa er om en kanon sida som gäller för parfymer.

Min beställning:




Paris Hilton - Can Can 50 ml

189 SEK
Butikpris 475 SEK
Du sparar: 286 SEK





Moon SparkleEscada
Body Lotion 150ml

79 SEK
Butikspris 225 SEK
Du sparar: 146 SEK



Sammanlagt sparade jag 432 kr pga att jag beställde hem ifrån Nordicfeel



Ett ullareds fynd




 

 


Jag älskar min lykta ifrån Gekås. Den passar så bra in med mina hög blanka stolar samt allt silver. Gammalt möter nytt. Det är lika med perfekt matching ;) Den var inte så "sliten" när jag köpte den utan jag sandpapprade för att få den shabby chic.



The story about the dress

Ända sen jag såg denna klänning fall jag handlöst.


M hade varit så söt och hängt undan den. Hon i butiken sa till och med Grattis detta var den sista. Den är slutsåld redan i hela Sverige. Först tänkte jag inte prova den men jag gjorde det ändå. Åh vad besviken jag vart. Den satt inte alls som jag ville. Jag som inte har så värst stora bröst såg ut som jag hade sillisar i den ;) Tant nästa stod det i pannan på mig haha ;) Vilken besvikelse samt är jag glad för att jag kände så för varenda människa kommer springa i denna ;) Jag har alltid försökt gå mot strömmen. Jag avskyr att springa på människor som ser ut som ens dubbelgångare. Jakten efter den perfekta virkade hippe klänningen fortsätter . . Jag funderar snart på att virka en själv. Men toppen var hur snygg som helst. Jag tog två storlekar förstora så den blir så där härlig stor.

Finns även i svart. 199 kr by Hm

Jag har tänkt matcha den med min höga stentvättade Levis shorts.


 

 

Det är så kul att virkat har blivit en sådan stor hit i vår/sommar. Jag har massor av virkade plagg för jag har alltid haft en förkärlek till det. Denna fann jag på second hand för två årsen för en guld tia :)

Sommar jag är redo för dig nu ;) Komsi, komsi.



Efter regn kommer solsken

Puh det ordnade sig.. Pappa är så söt att han kan hämta mig och all min smutstvätt imon. Så jag får tvätta hemma hos dem ♥ Nu till något mycket roligare.




Efter ett års letande har jag äntligen hittat det perfekta röda läppstift. Jag vet att Make up store har ett enormt fint men nästan två hundra på ett läppstift lägger jag inte. Jag gick in på Kicks uppe på A6 och vilken service jag fick. Jag berättade mina krav så trollade hon fram detta från Loreal. På köpet fick jag det underbara rosa (som kommer ifrån Isadora) med. Jag var även på jakt efter en minreal foundation i budget pris. Istället för att gå runt där så plockade hon ut sina favoriter och la i små burkar så nu har jag gratis foundation för ett år haha. Nu ska jag sälja alla mina Gekås läppstift och njuta av att måla läpparna av läppstift som inte torkar ut läpparna. Mot ett nytt liv!



För 80 kr fick jag allt det som låg i påsen. Det kallar jag fynd samt en gratis sminkrådgivning. Tack söta du som jobbade på Kicks. I fortsättningen ska jag alltid gå till henne.


Så här snyggt som systrarna Fahrman har matchat det tänker jag köra på i sommar.

Vita skira klänningar eller spets och röda läppar på det. Mums ♥





Gnällfian är i farten ;)




Jag är så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag är ingen gnällfia men det har vart mycket som jävlats för mig den sista tiden. Både med lägenheten och annat. Idag när jag skulle tvätta så var det någon som hade tagit min tid. Det finns bara en nykel så jag kunde inte gå in heller att kasta ut hans/hennes tvätt. Vi har ett system så man skriver upp varandra. Någon hade suddat ut mig och ritat ett streck.

Jag är inte riktigt hundra på vem det är men jag har mina misstankar. Jag har lust att förklara krig. Om jag inte visste att hon är riktigt sjuk så hade jag gått in till henne genast. Jag har två fulla stora ikea kassar med tvätt. Sen finns det ingen tid förens om en 1 1/2 vecka. Jag har inga rena trosor eller lakan överhuvudtaget. Från och med nu ska jag tvätta en gång i veckan så detta aldrig mer händer. Sen är det någon som har snott vagnen med!? Jisses det finns människor till allt och sen när man ringer hyresvärden får man tillsvars. Vad ska jag göra åt saken? Skaffa ordning för fan. Se till att dem som bor här sköter sig. På ett sätt längtar jag när jag lämnar in min nyckel och kan be han dra åt h*lvete. Allt krånglar när det gäller han.



Vad tror ni finns här i?




Det får ni veta lite senare . . Jag har fyndat! ;)



Lunget före stormen . .










Mysigt att få vakna upp till detta väder. Solen strålar så härligt idag!



Jag har tusen saker att fixa idag samt min stora höga tvätthög. Disken har blivit ett berg när min syster bott hos mig. Skönt att skylla på någon annan haha ;) Jag måste in till stan en snabbis med och ordna det sista med pappis present. Ikväll åker jag till landet för jag ska vara hundvakt lite över en vecka. Mys. Jag ska bara njuta och umgås med min bästa och familj. Jag har mycket inbokat nästa vecka. Ska jag vara ärlig är det skönt att det är så mycket samt att det ska bli mys att få äta mammas mat med. Lite som gamla tider . . Jag ska lägga in ett budget recept sen på världens godaste kikärtsbiffar ;) Mumma! Vi hörs senare! Ha en underbar Lördag gott folk :)



Huha mig..



Fasen. Jag får inte bli sjuk nu igen. Jag har verkligen inte tid med något sådant. Jag har sådan spränngande huvudvärk så jag vet vart jag ska ta mig till. Ingen bra dag idag så jag tar och lägger mig. Vi hörs imon sötnosar*



Enkelheten

Det behöver inte vara svårare. Enkelheten är snyggast.





Såhär kommer jag se ut i sommar.



Jag köpte enkla och billiga linnen inne på Monki igår. 60 kr st och de satt perfekta. Inte för tajta eller för stora.



Bild lånad ifrån Victoria



Tjena morsmors

Hallå där!



Här satt jag igår i den underbara solen och solade i BIKINI.
Och såhär så det ut i morse. Dolda kamran? Det var min första tanke ;)


Tyvärr vart det inte mycket bloggis igår men dess så värre mer idag :) Det är redan fredag idag. Det är inte klokt vad dagarna går undan. Jag har haft en mysig morgon med pappi. Han bjöd på en härlig frukost på donken. Jag tog en kalkon macka. Det var nog ta med fasen den godaste mackan jag ätit. Kalkon står högt upp på mat inköpslistan ;) Jag var nyss inne på tradera och trodde först det var ett skämt. De hade stängt ner min annons pga av att det stod att det stod att den var chanel insprierad kavaj. Nu får du den heta exklusiv kavaj istället haha ;) Det kommer läggas ut en hel del under dagen.

Nu ska jag sluta babbla göra lite mat. Kram på er!




Perfektion





Skynda att fynda

God morgon!



Såg ni Bbs avsnitt igår? Jag höll helt ärligt på att spy själv när de tvingades äta sur strömming. Rå och gammal var den med. Fy tusan och ikväll blir det grodlår. Hur fasen kan man utsätta sig för det? Gurkan är en alldeles egen hög person. Sweetie :)


Gaderobrensning

För några dagar sen började jag stor rensa min gaderob. Allt jag kommer lägga ut är helt nya plagg och aldrig använda. Jag har börjat gå upp i vikt som jag är väldigt tacksam för. Jag tänker hålla mig här uppe med därför blir det denna rensing. Mot nya tider! Mycket har redan börjat bli små så en hel del kommer läggas ut på tradera. Detta ligger redan uppe. Jag kör alltid ett utropspris på 1 kr så skynda att fynda ;)


Stentvättade leggings



Buda kan du göra här.



Chanel insprierad kavaj



Buda kan du göra här.


Stentvättade gråa leggings med nitar på sidorna



Buda kan du göra här.


Mer om alla plagg kan du läsa på tradera. Lycka till!



En dejt med tven

Ikväll blir tven min *förhoppningsvis*. Annars får jag ta till mina "stora" muskler haha ;) Äntligen börjar säsongstarten av Greys Anatomy :) Som jag har längtat!




Lovisa Burfitt

En av Sveriges duktigaste illustratörer har nu ett samarbete med Rörstrand och har skapat en porslinskollektion kallad ”Mademoiselle Oiseau”. Kollektionen finns i butik från och med vecka 14.










Priserna kommer ligga från 129 kr till 599 kr. Jag älskar espresso & latte muggen!
Även det vackra kakfatet skulle passa så bra in hos mig.



Underbara mjukisar . .

Dessa är de skönaste mjukisbyxor jag äger. Jag har de i grått och svart bor i dem nästan ;) Jag älskar att dem är tajta men ändå inte. De sitter som en smäcka och är super dunder sköna.

 

Priset är sanslöst bra med. 99 kr kostar dem och kommer ifrån hm.




Finns även i blått och gult. Myspys! ♥



Dagens spara tips . .

Jag köpte ett gäng rosa disktrasor från Wettex. De hade ett kampaj pris för ett tagsen. 4 pack för 10 kr och då passade jag på att köpa 2 stycken. Många slänger bara trasan när den är skitig.



Man kan spara massa pengar om man återvänder dem. För att få dem rena igen kan man tvätta dem i 60 grader och med sköljmedel. Det gör dem nya och fina igen. Ett annat bra tips är att koka dina trasor på spisen med lite diskmedel så blir dom bakterie fria och rena. Det tar max tio minuter.


Läs detta om disktrasor.
Det är rena bakteribomben om man inte sköter dem ;)



Vitt, vitt & vitt . .

Detta får mig att vilja inverstera en vit kvaj. Nu har fin fina Angelica vart i farten igen haha ;)







Stylein Vår/sommar 2011




Det enkla kan vara så snyggt. Jag älskar mina grova kängor till en söt hippig eller virkad klänning.




Love

Detta var nog det snyggaste fönstret jag har sett. Jag kommer ifrån en häst tokig familj.


 




Dagens inspriation

Jag har velat som en höna snart ett år angående min fotovägg. Först är det hallen som gäller sen tar jag tag i fotoväggen. I början tänkte jag köra på enkla och stilrena ramar. Sen fann jag så sjukt snyga ramar på loppis och second hand. Jag gillar mer den där personliga präglen som skapar en mysig atmosfär. Jag har börjat få kärlek till Day home stilen. Det är så fint. Jag kommer hämta mycket inspiration av denna fotoväg till min. Jag ska skriva ett budskap som ska påminna min resa.



Här är mitt nya tillskott till fotoväggen. Köpt på Lagerhaus. 49 kr








Min lilla pärla

Jag tänkte berätta för alla nya själar att jag bor i en vindsvåning på 33 kd. I kontraket står det att den är en 1 1/2. Jag ritade en skiss på planlösningen för att visa alla Gävlebor (mitt andra hem) när jag fick den.



Jag har ritat med en linjal så sträcken är raka.
Det är min kamra som suger men den får duga än så länge ;)
Den lever sitt egna liv ibland haha :(


Jag älskar planlösning, läget, och att bussen är precis utanför dörren. Willys och ett köpcenter är precis över gatan och sjukhuset har jag max 20 meter till. Man kan inte bo bättre i mina ögon. Min utsikt är magisk. Jag ser hela vättern. Bilder kommer på den sen. Jag har en mysig balkong och har sol hela tiden. Huset har verkligen potiental med sina karlsson på taket fönster. Jag är verkligen lyckligt lottad att få bo i denna lya.

Ända nackdelen är han som äger huset. Det är en riktig skitstövel. Han vill bara få in pengar och skiter i resten. Tyvärr är det inte bara jag som råkat illa ut för han. Han har bett mig och min familj dra åt helvete. Det bevisar vilken härlig karl detta är ;) Jag har bott här i ett och halvt år och har råkat ut för två gånger vattenläcka och sista gången fick de riva en del av vardagsrummet för vi trodde att det var mögel. Hur mycket jag än vädrar så försvinner inte lukten. Tack vare att jag är beroende av doftljuset har det blivit mycket bättre. När något händer hyr han in släktningar till han som vet varken in eller hur. Senaste när en kille skulle kolla lufttrycket så gick han bara in sa hm och osv. Han gjorde inte ett smack. Innan jag flyttade in fick jag en ny toa, nykaklat på toan samt nytt vardagsrum golv och nya tapeter i vardagsrummet och det är jag jätte tacksam för det. Men han som gjorde det är en annan femma. Det är luftbubblor överallt och han som lagt detta har ingen kundskap hur man tapetserar. Till och med jag gör det bättre ;)

Han som bodde innan mig var en stark missbrukare så han har förstört otrolig mycket. Det är brännmärken i golven här och där, balkongdörren är insparkad och jag hade som krav att den skulle vara lagad när jag flyttade in. Vet ni vad han gör då. Han tar frigolit och tejpar över och målar det vitt. Jag litade ju på han med så jag trodde det var fixat men i vinter höll jag på frysa skjortan av mig eller min dörr. Den ska vi inte ens tala om. Pga av att han (som bodde här innan) brytit upp dörren så kunde man komma in hur lätt som helst. I ett år fick jag bo så. Under denna period sov jag med en kniv under kudden haha ;) Sen fixade min vaktmästare den med en provsorisktlösning. Min dörr är stort behov att bytas ut men det skiter han totalt i.

Jag, min familj och släkt har lagt ner enormt mycket tid på denna lägenhet. Vi har fixat alla taken och allt resten så gott det går. Allt har blivit vitt. Nu har det blivit sprickor igen i vardagsrummet (jag är rädd för en vattenläcka för silverfiskorna har börjat komma igen) och jag tror det kommit in vatten igen. Det var tal om det att det skulle bli bostadsrätt och då skulle jag lätt köpa den och göra om rubbet. Jag, pappi, j och min släkt har gjort en hel del men mer tänker jag inte göra. Det är ändå en hyresrätt som han äger. Han har försökt sälja det men det är ingen som köper det. Inte konstigt när han låter huset för falla. Han lovade att han skulle lägga om taket i vår nu. Måtte det om inte det blir av. Jag funderar starkt på att ringa Fuskbyggarna men jag orkar inte bråka. Jag har nog med problem samt att jag älskar min lägenhet. Trots allt så tänker jag stanna här tills J och jag flyttar ihop. Jag håller denna lägenhet så kär trots all strul samt alla mina grannar är underbara. Förutom en men hon är riktigt dement så det kan inte hon hjälpa. De så är hjälpsamma, goa och söta och det funkar någonlunda med tvättstugan. Jag vet att det kan vara ett helvete annars. Sen att det är så lungt är underbart. Det bor mycket folk runt omrkring och det är mitt i stan men ända är det så tyst.

 

Är det någon som vet vart man kan vända sig om han inte fixar taket? Jag har hört talas om hyresgästförening men det gav mig inte ett skit. *Håller tummarna för att han fixar taket nu* så jag slipper alla vattenläckor. I längden förlorar han något enormt på det. Jag har till och med sagt att det går bra att han höjer hyran lite om det fattas pengar. Men tydligen går han flera miljoner i vinst så det är bara empati för andra som fattas eller den grova snålheten. Suck, på vissa människor..




Del 1

Min toa går i vitt, rosa och silver. .

Rören är så fruktansvärt fula men jag ska sy ett överdrag i linnetyg över dem. Sen ska ett elementskydd komma på plats så jag kan ha mina fina ilttala lyktor över det så det blir ännu mer mys. Annars börjar jag bli riktigt nöjd. För jag har gjort det bästa av de förutsättningar jag har. Jag hatar golvet, kaklet och den fula förvaringspeglen. Jag vill kasta det genast ut genom fönstret. Jag får vara glad att det är så fräsht på toan för att vara en hyresrätt. Morr på toagolvet och han som äger huset haha ;)




Min fina Cult desigen tvål pump.. Fina lyktan i fattigmansilver som jag fått av min karl. Dags att göra rent tvålpumpen med haha ;) Den ska skina så det står härliga tider till..



























(Klicka på bilderna för större format)


Mys! Jag älskar att tända massa ljus och bara duscha länge. Min söta lilla gris är en gåva från gud. Jisses vad skönt den masserar ;) Synd att jag fått den i present annars hade jag tipsat om den. Jag älskar den samt att han är i rosa med haha :)

Tips! Ni som bor i en studentlya. Tänk mycket på detaljer.

Kram på er



Summer

Jag längtar tills sommaren när man får vara såhär chic. Fin, fina Angelica!

 

Nu ska jag ladda inför ett läkarbesök.
Det gäller min framtid så höll tummarna gott folk!


Jag är så trött och less på det
Att tvingas gå dit minst två gånger i veckan
Samma jävla visa



Mitt drömkök

God morgon!

Jag har suttit och kollat på fuskbyggarna. Jag älskar att se olika typer av inredningsprogram. Jag missade Sofias Änglar igår så jag ska gotta mig i det sen. Detta är lätt mitt drömkök. När jag såg det för första gången så skrek jag av lycka haha nästan lika mycket som dem som fick det haha ;) Det är taget ur mina drömmar. Det finns inga ord. Jag är helt målös. Andra drömmer om högblankt i köket, jag älskar det med men i köket ska det vara pampigt och den gammla känslan men ändå nytt. Kolla in golvet, valnöts bänken (Jag är inte överförtjust i det men en klick gör succe.), skåplådorna osv. ♥














Det är ett Haga kök och vitvarorna kommer ifrån Miele.



Detalj bild


Ikväll tänkte jag säga välkommen till mitt lilla mysiga badrum som gått genom en budget renovering. Det vill ni inte missa hihi ;) Hörs senare. Nu ska jag fortsätta med mitt städande så det luktar ajax i hela lägenheten!



Nu kommer mina gäster susa sött ;)


Fräscht vitt prickmönster på färgad botten. 100% bomull.
2-delat påslakanset: påslakan 150x200 cm, örngott 50x60 cm.

Jag är behov av nya påslakan så fann jag dessa söta. Ett himla bra pris är det på det med. Tack vare en erbjudkod som ger 50% så fick jag de för 49 kr. Kommer ifrån Ellos.



Chili con carne för 7 kr per portion








4 port

500 g nötfärs
2 st gul lök
2 msk smör
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpure
1 st köttbuljong
0,5 msk chilipeppar
2 st vitlöksklyftor
1 tsk mejram
1 burk vita böner
Lite salt och svartpeppar

Tillagning

1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Var försiktig med chilipeppar om grytan inte ska bli för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
3. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med ris, pasta.


Jag kör på min budget variant och vad jag har hemma. Istället för tomatpure kör jag på ketchup och på vita böner i tomatsås. Jag avslutar med persilja med.

Kostnad:
500 g nötfärs (29 kr/kg)
Gul lök (10 lökar 7 kr)
1 krossad tomater (3 kr)
Vita böner i tomatsås (2 kr)
Gul paprika (5kr)
Köttbuljong (50 öre)
Vitlöksklyftor (1 kr)
Ketchup,salt och peppar (50 öre)



Nu puttrar den så ljuvligt och smakar himlens. Jag har blivit en baddare på att krydda eller vad säger du älskling haha ;) Idag serveras den med ris, sen ska jag ha chili con carne till pastagratäng och tacos.



Tips! Köp alltid nötfärs på kampanjpris och i storpack. Jag köper alltid minst 2 kg för det är billigast kg pris då. Väg nötfärsen och lägg ner 400 g nötfärs i varje påse. Stek den i lite smör innan du lägger ner den för då håller den längre. Fyrst nötfärs kan nästan hålla i ett år utan den blir dålig om den är stekt före.



Dumma sjukdom, dumma mediciner

Idag är det ingen bra dag.. Men vad gör det? Jag lever. Så brukar jag tänka när det är tungt.
Jag ska tvinga mig ut i solen och gå en promenad. Solen gör mig glad. Sen ska jag ringa min karl och min fru ♥
















Dessa bilder togs för ca en månad sen.


En sak är säker. Denna resa har gjort mig så stark. Såhär har medicinerna förstört mig. Jag har tappat allt. Allt från håret till ögonbrynen, fransar. Ett tag var jag inne på att raka bort allt men jag är glad att jag inte gjorde det. Igår bokade jag äntligen tid hos en frisör. Jag har inte vågat göra något för håret är så tunt och skört. Det som växt ut är hur fint som helst. Babyhår ;) Jag tänkte klippa en snygg page och göra lite slingor. Sen ska jag skaffa löshår när jag känner för långt. Det bästa av allt. Jag behöver inte betala mycket alls pga av att jag är sjuk. Huden har inte mått bra alls (jag har fått något liknade acne utslag). Idag mår huden mycket bättre och jag har fått super krämer som gör att den börjat återhämta sig. Sakta men säkert börjar jag se ut mer som JAG och jag är så tacksam för det.

Jag är så glad för att jag lever. Det är stort!

Att jag visar dessa bilder är att jag vill påminna er.
Vad glad för att ni får friska och njut av livet.
För en dag kan det vara försent.



Gottigott gottgott

Jag hade en mycket trevlig överaskning som väntade
när jag kom hem igår efter en tung dag . .





Tusen tack M!
Jag kan skratta mig lycklig av alla fina människor jag har runt omkring mig ♥



<3

Jag måste bara visa Miras söstaste kattungar. De kom ofta och hälsade på när jag låg på behandlingshemmet. Jag älskar de små liven ♥




 

 

 

 

 




Mitt hjärta smälter . .



Veckans klipp

Nu har jag tittat genom alla veckans annonser.
Jag tittar alltid genom Netto, Ica, Willys, Ica Maxi, Lidl, City gross.

Vi börjar med Nettos pangpriser!

Bananer 10 kr/kg
Blandfärs 35 kr/kg
Tomater 15kr/kg
Gurka 10kr/kg

Lidl
Bananer 10 kr/kg
Arlas ost 49 kr/kg

Citygross
3 st bacon pkt för 10 kr
Fläskkarre 19 kr/kg
Pyttipanna 19 kr/kg
Jorgubbar 10 kr st
Cocktailtomater 10 kr st

Willys

Päron 10 kr/kg


Oftas kör de samma pangpriser. Jag tycker de borde konkurera mer ;) Annars var det inte mycket att hurra för denna veckan. Ica maxi är bäst haha ;)




Nu ska jag ut handla och fynda så kylskåpet inte ekar tomt. Sen ska jag överaska en kär vän som ligger på sjukhuset sen blir det jobb. Jag ska ladda mobilen med så jag kan ringa min älskade kvinna som jag tok saknar. Vink, vink Lisa om du läser detta. Jag älskar dig! Vi hörs ikväll ♥



Ett sista andetag

Vet ni!

Detta kanske är lite för personlighet men jag vill att ni ska lära er något av detta.



Jag har förlåtit min mamma från hela mitt hjärta för allt hon har gjort. Jag har gått vidare och accepterat läget. Det är ett av det svåraste jag har gjort hela mitt liv men vad jag har växt av det. Jag och min bror pratar ofta om henne av alla fina minnen vi har och vilken kämpe hon var. Nu ler jag när jag pratar om henne. Fina mammi ♥



Gladiatorerna is back!

Hur bra är inte detta?




Detta var lätt ett av mina favoritprogram när jag var liten. Jag har till och med spelet kvar fortfarande. Ojojoj jag minns alla timmar jag och min dårvarande vän dreglade över Zeke.




Vi blev så glada för när våra idoler blev kära. Både hon och jag ville bli som Amber. Vi hade en egen ljusmanfition för Amber och Zeke när de dog i en tragisk bilolycka. Vi stannade till och med hemma från skolan den dagen för vi var så ledsna.





Eller hur stolt man var över att ha släktningar som bodde granne med Atlas i Motala. Jag och min bror älskade åka dit och spana på denna jätte. Haha minnen! ♥



Det ultimata mellanmålet

Jag älskar risfrutti men tycker det är alldeles för dyrt. Jag brukar köpa hem ibland när de kostar 4-5 kr styck. Men hemma gjord risfrutti är ännu godare samt att det är mycket nyttigare och billigare. Jag brukar köpa hem keso när de har kampanj på det. Du kan få ett halv kilo för 12 kr samt har jag alltid frysta bär hemma som man kan fynda billigt. Hemmagjord risifrutti kan du få för 2 kr. Det beror helt på vad du har i. Man kan ha allt ifrån nötter, frysta bär, linfrö, sylt, vaniljsocker osv. Något som är riktigt gott keso, banan, linfrö och lite hallonsylt. Mumma!


Köpt burk:




I butik kostar den 8 kr.




Hemmagjord risfrutti 2 kr.


Du sparar 6 kr per burk. De ni ;)



Att planera sparar både tid och pengar

Tid ger pengar brukar många säga men det tar mig en timme ungefär att allt leta efter alla recept och kolla reklambladen. Det är nog den bästa inversteringen jag har gjort i mitt liv samt att det är kul att veta nu spar jag på pengar ;) Det är underbart att se pengarna växa på hög. Det gäller inte att tycka synd om sig själv utan se allt som en utmaning. Det är inte kul att äta själv heller men jag försöker lyxa till det när jag har sällskap ;) Jag och J är särbo än så länge och vi har pratat om att flytta ihop. Ett tag var vi nära men så tog livet en helt annan vändning.




Jisses vad snett jag skrev eller fotade rättare sagt. Jag pratade i telefon samtidigt. Jag har lite svårt med två saker samtidigt ;) Såhär brukar det se ut. Jag har glömt att fylla i några luckor men det kommer i efterhand. Jag brukar följa det sten hårt men ibland blir det lite udantag. Frukost har aldrig varit min starka sida men jag brukar alltid försöka få i en macka eller ett glas jucie. Det är livs viktigt för mig att få in så mycket vitaminer så jag brukar alltid äta a-d vitaminer men det får jag på recept.

Jag gör alltid en storkok inför veckan. Oftas på tisdagar blir det. Det sparar både tid och pengar. Det är ett mirakel hur jag få in allt i min lilla frys men igenting är omöjligt ;) Denna vecka blev det Chili con carne och jag försöker varierar så gott det går. Men oftas väljer reklamen vilken rätt det blir. Man får absolut inte bli för "snål". Man måste se till att man äter minst fyra gånger om dagen. För annars tar kroppen styrk. Både kropp och själ håller ihop. En måltid kan räcka med en frukt ;) För mig är detta livsviktigt och jag kämpar som bara den för att följa detta.


Ett hett tips!
Visste ni att istället för att köpa dessa platspåsar som kostar 2 kr st varje gång du handlar.
Många tänker. Men vaddå 2 kr? En svensk handlar genomsnitt två gånger i veckan och brukar ta två - tre påsar.
Det blir 12 kr i veckan. På en månad blir det 48 kr och på ett år blir det 576 kr. 576 kr på bara platspåsar. Pengar som man kan göra något roligare för samt att man gynnar om miljön. Efter 10 år har du sparat en resa på bara påsar. Det är helt ofattbart hur människor kan köpa dessa påsar.
Tygpåsar is the shit! Mycket snyggare och nästan gratis :)


Kom ihåg. Du är bra! Nu kör vi ;) Låt pengarna växa på hög!



100314 - Måndag

God morgon!
Jag älskar måndagar för det innebär nya tag och nya möjligheter. Snart ska jag planera min mat vecka. Jag berättar mer om den lite senare idag.


Denna vecka har Ica Maxi enormt bra erbjudanden.. Mitt toapapper är slut så det blir perfekt. Jag är inte "snål" annars när det gäller toapapper. Jag vill inte torka mig med sandpapper ;) Men dessa har Pappi och de är mjuka som mina Serla som jag alltid kör på. Ekkoren är min andra hand när nöden har ingen lag haha





Andra otroliga fynd priser denna vecka..














Det blir storkok av chili corne denna vecka ser jag ;) Mumsfilibaba! :)



Hall renovering . .

Jag håller på att renovera min hall. Med lite färg tror jag det kommer göra susen. Från svart kommer det bli vitt. Ännu mer ljus tack :) Tyvärr står det lite stilla i nuläget men jag hoppas att det blir klart nästa vecka. Jag önskade att jag hade en mer luftig hall men man får göra det bästa av sitautionen. Många har malmbyrå och en spegel över när man kommer in..




Jag har haft det så ett år nu och är så less på det. Drömmen vore att ha en stor härlig gammal kökssoffa med en spegel över men tyvärr räcker inte väggen eller utrymmet till för det :( Jag vill finna en byrå med gammal tusch och med smart förvaring samt för en billig peng.










Jag funderar starkt att köpa denna från jysk..






Jag ska sy ett överdrag så det blir något i denna stilen . .





På min bänk ska jag ha denna underbara kudde som man luta sig mot. Jag har redan två av dem och de passar så bra hemma hos mig.






Jag tror det kommer bli kanon. Spänningen är olydig hihi ;)
Nu ska jag se söndagsfinalen av Big borther. Tjingeling så länge :)



Vackra skapelse

Jag har satt shoppingförbud för april månad men det är bara för att jag ska upp till Gävle och åka med Lisa till götet.


Ända sen jag såg denna vackra donna har jag varit på jakt efter en fin och skir spetsklänning. Tajta går fet bort för mig. Det ska vara mer åt det hippiga hållet.



Till slut fann jag denna från Hm. Jag ska unna mig den när den kommer ut. I värsta fall skulle Marita köpa den till mig. Hon skrek att det var en Lovisa klänning haha ;)




Kommer ut i början av April och kostar 249 kr.



Linnet som har det där lilla extra . .

I morse fick jag reda på något fruktansvärt som gjorde väldigt ont i hjärtat. Därför har bloggandet inte varit på sin bästa sida idag. Jag sitter och drömmer mig bort just nu på styleroom. Vill visa er ett linne från Gina tricot som har det där lilla extra.







Finns även i svart, vitt och grått. 149 kr. Fynd!



En present . .

J fyller år snart och jag tänkte vara ute i god tid att köpa en present. Jag tyckte denna skjorta från Ellos var så snygg samt att jag kan sno den med ;) Jag älskar den och jag tror den skulle passa honom elegant.




Problemet är att han är så kräsen och det är bara Mq och Jack jones eller peak osv som gäller den karln. Hm total vägrar han gå in i. Är det någon som lider av samma dilemma kanske? ;) Jag får köra på min. " Utförsäljning på Mq" haha ;)

Priset är sanslöst bra sen har de massor av bra erbjudandkoder.
För 199 kr blir den din. Som hittat!



En ljuvlig film

Trassel var en av de bästa filmerna jag har sett. Den hade verkligen allt. Ni som älskar disney filmer måste se den. Den ända nackdelen är när man går på barnbio är det aldrig är tyst haha ;)





Det bästa var när min lilllasyster sa: Jag älskar dig, du är världens bästa syster.
Jag kunde inte hålla tårarna borta i vissa stunder.
Då brister hon ut: Gråt inte det kommer sluta lyckligt. Det är en barnfilm. haha sötan :)
Barn är för härliga!
Kul att en sådan liten grej kan bli så mysigt. Vi ska försöka göra det oftare. Mys med egentid ♥



Till alla Sex and the city tokiga tjejer . .

Nu har Cdon.com som är förövrigt en grym sida med fynd priser allt ifrån skivor till filmer. Samt deras kampanjer gillar jag starkt.




För 379 kr blir den din. Pangpris ;)

Butikpris 799 kr. Du sparar 420 kr på att köda ifrån cdon. Jag har ju min älskade rosa box som jag fick av J förra julen. Den var verligen min räddare när jag låg på sjukhuset. Nu tycker jag höra att pappas steg. Tjingeling.



Mitt nästa inköp

Mitt nästa inköpp blir denna snygga tidningshållaren.


 

375 kr och kommer ifrån Åhlens

 

Jag håller på att spara till den ;) Nästa månad får vi äntligen mötas hihi :) Bästa att jag hoppar in i duschen nu för snart kommer Pappi. Ha en fortsatt bra dag! Kramar om*




Kartell

Jag skulle kunna döda nästan för en kartell lampa. Det är något jag ska unna mig innan jag dör.
När jag har ett stort hus med vitt tak, vita väggar och helst vitt trä golv. Då ska jag bane med införskaffa mig det..













Undra vad min karl tycker om en rosa matbordslampa men jag älskar den ♥



Sienna Miller

Sienna Miller är en modeikon. Inspirera och njut!






Gå inte på niten..

Man tror alltid att Rusta och Öb är billigast men det stämmer långt ifrån alla gånger. Visst kan man fynda där men oftas är priserna till och med högre ibland ;)




Bild lånad ifrån Spara mera



Busenkel korvgryta för 8 kr per portion.

Arla.se är en bra sida att finna billiga, snabba och goda recept.










Denna vecka tar Ica Dennis korven 10 kr st. Fynd, samt att den är smasken ;)
Därför fick det bli en storkok av en mumsig krovgryta. Jag gjorde dubbel sats.







4 port

400 g falukorv
1 st gul lök
1 tsk smör
400 g krossade tomater
1 dl mellangrädde
1 tsk salt
1 tsk peppar

Lite persilja


Gör så här:

Skär korven i strimlor. Skala och riv löken. Stek korven i smör i en stekpanna. Rör i lök, majs, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt, peppar och lite ketchup. Låt det småkoka ett bra tag så smaken når korven. Krydda ännu mer om det behövs. Dekorera med persilja och servera till kokt ris och grönsaker.

Kryddtips! Strössel av rivet citronskal, finhackad vitlök och persilja ger det lilla extra!
Bustips! Att stansa ut falukorvshjärtan med en liten pepparkaksform är skoj för barnen. Spillet från stansningen kan du förstås också strimla ne
r.

 

Jag gjorde om receptet lite efter vad jag hade hemma. Jag la i en burk majs för att få den lite mer matig samt hällde i ketchup för att få mer smak på den. Man får prova sig fram men vad gott det blev ;) Det bästa är att man kan variera med att äta den till ris, pasta, potatis och osv. Smaklig måltid!

 

Kostnad

2 pkt dennis krov 20 kr (Ica)

Lök 2 kr (Lidl 7,90 kr kg)

800 g krossad tomater 4 kr burken (Willys)

Vispgrädde (Ta det istället för mellan grädde för det är billigare. 5 kr för det jag använde)

Salt, peppar, persilja (det har man alltid hemma 1 kr för det jag använde)

Smör (3 kr Willys)

En burk Majs  (4 kr Ica maxi Euro shopper)

Isbergssallad 1 kr (10,90 kr kg Lidl)

Gurka 1 kr (16,90 kr kg Lidl)

Tomater 1 kr (förra veckan 9,90 kr kg på Ica maxi)

Ris 1 kr ( 5 kg jasmin ris för 29,90 Willys)


Kostnaden för en portion blir 8 kr och då får du i allt du behöver från tallriksmodellen. Självklart kan du få det ännu billigare om du köper en annan korv men jag tycker om smaken av dennis korven och lite måste man lyxa till det ;)



Spara Pengar





När jag låg på sjukhuset och samt betalde min hyra när min inkomst är inte så stor så skapade det nästan panik. Jag har en underbar familj, släkt och vänner som har stöttat mig. Men istället för tycka synd om mig själv har jag försökt vända varenda krona. Tack vare denna blogg har jag lyckats se allt som en utmaning. Jag har börjar hitta mina knep och börjat spara en hel del. Denna månden var det viktigt att jag kunde gå till tandläkaren så jag fick dra ner på matkontot. Denna månad lyckas mitt mat konto landa på 1000 kr och då har jag även gluten. Det är helt sjukt när jag tänker efter. Tack vare en underbar familj och farmor har detta gjort det möjligt. Enligt konsumentverket ligger en matkostnad för en person 1800 kr plus 324 kr för att jag har gluten och detta är minnium. Sammalagt blir det 2124 kr. Så man kan säga att jag har lyckas spara 1124 kr på mat. De ni ;)

Det är faktiskt annonsbladen som bestämmer vad jag ska äta.. Nu Sverige ska vi bli sparae och självklart ska man unna sig massa med ;) Idag kommer mitt första spartips!



Tandläkaren, den bästa investeringen . .





Att gå till tandläkaren är bland det värsta jag vet.
Det svider att gå dit och väldigt hårt i plånboken när man går hem. Efter inte varit där på två år nästan drog farmor med mig. Hon påpekade ju längre du väntar ju dyrare blir det. Jag var livrädd för besöket för jag vet hur hårt kroppen tagit stryk av mina mediciner. Jag berättade med innan jag beställde tid att jag är livrädd för tandläkaren efter allt som hänt när jag var liten. Sen var dagen D. Jag skojade direkt med tandläkaren att nu väntade min döds domd. Han tog väl hand om mig och skojade med nästa patient får vänta för du ska ha det bra. Han var så mån om mig och han fick min bild om tandläkare ändras direkt. Han förklarade vad han gjorde i minsta detalj. Sen att jag fick höra du har hur fina tänder som helst, inga hål och sköter dem elegant. Åhh vilken lättnad det var kan jag tala om. Pga av att jag är en coca-cola älskare har jag fått fluortuggummi utskriven och fluor munskölj. Sammalagt landade kalaset på 1060 kr och då ingick rådgivning, fick två små tandkrän, recept på fluor tuggummi, muntorrs tabbletter och fluor munskölj. Jag ska börja gå en gång i halv året pga att jag måste äta mina mediciner. Det kommer svida rejält men det gäller att vända varenda slant man har. Men i längden är detta värt det samt lättnaden man känner efter besöket.

Nästa vecka ska jag baka en snickerskaka till alla som jobbar där för att visa min tacksamhet. Undra om de kommer gilla den haha ;)


Risken finns att dina tänder kommer se ut såhär om du inte sköter dig.






Det är ju ändå såhär man vill att de ska se ut.





Kram på er



Bio




Idag blir det bio med min minsta lillasyster. Mys med egentid! ♥ Vi ska se Trassel och jag tror den är kanon. Jag älskar disney filmer så är det skönt att man kan skylla på de små så man slipper skämmas haha ;)



Denna Nicke Borg . .

 


Nicke Borg - Leaving Home


Detta är en låt som går repet och repet. Hoppas han tar hem allt imon!



Mot stjärnorna!

Ibland blir inte livet som man tänkt sig. Livet är orättvist. När jag fick veta att jag var sjuk var det både en lättnad och en stor sorg. Jag har vetat länge att inte saker och ting stått rätt till. Många har trott att min stora sorg legat boven i det hela men så låg inte fallet. Efter många års kämpande, blodprover och utredningar har jag fått diagnosen bipolär. (jag går fortfarande genom en utredning så vilken typ av bipolär vet jag inte i dagens läge). Detta är en kronisk sjukdom så jag kommer aldrig bli frisk utan kommer äta medicin resten av mitt liv. Jag hade aldrig hört talas om bipolär innan jag fick den diagnosen. Alla som tvingas in i pysktarin vet hur dåligt det sköts. Men jag har fått en fantatiskt pyskolog (som är proffs genom detta ämne), läkare osv. Jag känner mig trygg för jag vet att jag är i goda händer. Jag har legat på ett behandlingshem där jag mött vänner för livet. Prv är bland det bästa som hänt mig.

Min läkare sa att det är viktigt att man sörjer den friska Lovisa. Först tyckte jag att min läkare var dum i huvudet när han sa det. Men nu förstår jag vad han menade med det. Jag har rätt att vara ledsen och förbannad på att livet kan vara orättvist men nu är det nog med det. Jag har accepterat läget och får göra det bästa av detta. Sjukdomen är en stor del av mig. Jag kan inte fly från den utan den kommer alltid finnas där pga av att jag är kronisk sjuk. Bättre att jag fick denna skit än någon annan. Jag ger aldrig upp hoppet om att jag kommer bli frisk. Det jobbigaste var nog att tappa mitt hår och få utslag på hela kroppen tack vare de starka medcinerna. Det var fruntansvärt att bara se håret falla ner. Jag ser inte klok ut i huvudet men som min bästa vän brukar säga: Alla borde tappa sitt hår. Allt hår som växt ut har blivit baby hår och för en gång skull har jag fått lite självlockigt ;)

Min framtid ser helt annorlunda nu när jag blivit sjuk. I höst ska jag starta en tjej grupp för just tjejer som lider av detta eller av psykisk ohälsa. Jag ska komma ut på skolar så småningom och föreläsa. Just nu jobbar jag sten hårt med mig själv men sen får världen se upp för mig. Detta ska inte hindra mig från att nå mitt mål.

Livet blev inte som jag hade tänkt mig utan det blev rikare . .



Styleroom

Styleroom.se är mitt andra hem brukar jag säga.


Här får ni lite godbitar från mina favoritalbum.




























Inspiration i mängder . .





Hallå där..

Hallå där!
Nu sitter jag bakom skärmen igen. Vad kul det är att se det finns fortfarande ett tiotal som kikar in här ;) Allt det gamla är borta och det känns som en lättnad. Pga av det var en så allmän blogg så tog jag bort rubbet. Jag skriver här och har en mer pirvat blogg där kan jag skriva mer om det djupa. (om ni vill ha lösen till den är det bara att hojta till ;)) Jag tror detta kan bli riktigt bra. Ett av mina största intresse är mode och inredning. Samt ekonomi. Jag har blivit en baddare på att spara. Det är något jag är stolt över mig själv. Så en hel del spartips kommer komma.

Va rädda om er <3





Denna bilden skapar så många fina minnen och det är tiden innan jag blev riktigt sjuk.