Årets bokrea

Dessa böcker jag har jag hunnit fynda än så länge.


Böckerna kostade 69 kr st och de finns på Bokia och Ica Maxi. Nu ska jag ta och laga mat till mig och min lillasyster ;) Ha en fortsatt trevlig kväll! Stor kram ♥



Den perfekta lampan . .

 

Jag älskar denna lampa som kommer ifrån Ikea. Den är så himla fin och

om jag hade större hall skulle den får hänga där ;)




Vårkänslor

 

Igår var det en otrolig mysig eftermiddag med J ♥ Jag drog ut han på en lång vovvepromenad. Mitt mål är att gå minst 1 1/2 timme varje dag denna vecka och än så länge har jag klarat det. Det underbara vädret som är nu gör saker och ting lättare med samt mina underbara löppning/går skor. Det känns som man studsar fram när man går ;) Yes, imon tänkte jag springa lite. Jag ska inte börja för hårt för då kommer jag tröttna lika fort. Små steg i taget is the shit! Jag har gett mig fan på att vara sten hård nu för jag märker att jag mår så mycket bättre att träna och det viktigaste av allt det får mig att må bra. Hejdå soffpotatis och hej glada och friska Lovisa ;)




Spara pengar


Denna vecka får du 2 st påsar sallad för 20 krWillys.




Lyxig räksallad med pasta







4 personer

200 g pasta, t ex penne
2 msk Arla smör & rapsolja
2 äpplen
1/2 gurka
300 g skalade räkor
3 påsar blandad grönsallad
Lite svartpeppar

Sås:
2 dl Arla Köket matyoghurt
1-2 tsk orientalisk curry
1 krm salt



Gör så här:
Koka pastan. Rör i smör-&rapsolja och låt pastan kallna. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla gurkan. Blanda pasta, äpple, gurka, räkor och sallad. Krydda med peppar. Blanda yoghurt, curry och salt. Servera såsen till salladen.







Kostnad:

Pasta 2 kr
Äpple, gurka 2 kr
Räkor 20 kr
Grönsallad 32 kr
Matyoghurt, curry, kryddor 4 kr

= 16 kr per portion




Lovley,

Nu ska jag ta ett långt härligt bad i pappas och mammas underbara badrum och ha spa ;)

 

 

 

 

 

Deras badrum är verkligen som en dröm. Nu blir det bubbelbad och ett kall glas coca-cola. Mys på hög nivå :)




Mina små älsklingar

Finns inget i hela världen som får mig att må så bra som dessa "små" liven ;)

Nallebjörnen, Världens finaste Zantos. Att vakna av hans pussar är lycka ♥

Världens bästa Zannabus ♥

Zannabus undrar hur hon ska få tag i colan haha ;)

Come on baby så leker vi ;)





Mammi and Daddi

Jag bor tillfälligt hos min pappa och styv mamma. Därför dröjer bloppisen ett tag till. Jag är ledsen för det men den som väntar på något gott väntar alltid för länge ;)

 

Jag älskar gästrummet som är kombminerat med kontor.




Why am I crying

Jag är så arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så kränkt, äcklad, förbannad, ledsen, listan kan göras lång. Jag vill inte prata om det här men jag hoppas lite bloggning ska få mig på andra tankar ;) Jag vill tipsa om världens mirakelkur för håret. Mandelolja.






För ett årsen tog sjukdomen över mitt hår. Titta i detta inlägg så får ni se hur håret tog skadad av alla mediciner. Sakta men säkert har det blivit starkare. Denna oljan är en riktig guds gåva för mitt hår. Finns och köpa på Apoteket för 54 kr.

Tada. Här har jag precis duschat men håret har blivit mycket starkare och växt något enormt tack vare Mandeloljan.




Utan dina andetag

Utan dina andetag - Jag älskar den låten med Kent. Texten är så fin!

Jag känner inte för att blogga idag. Bloppisen får dröja lite. Det är lite för mycket som händer just nu. Jag önskade att livet vore så mycket enklare men det som inte dödar gör än starkare. Vi ska klara det här ♥



Mina nya gardiner

Före:




Efter:







(Bilderna är tagna med och utan blixt)


Jag är fullkomligt kär i min nya hissgardin som kommer ifrån Ullared. Hela rummet känns större tack vare all ljus som släpps in.



Once a upon a time

Det verkar som jag är ensam om att total bojkotta big brother? ;) Jag funderar på att ringa runt till alla runt nio för att jävlas haha jag är på bus humör ;) Helt ärligt tycker jag det är ett riktigt skit program. Jag känner mig som en tråkig gammal tant när jag skriver detta men jag har aldrig varit ett fan av det programmet. Människor som super sig redlös fulla och har sex hejvilt. Näe, det är inte min grej att titta på.

Jag vill däremot tipsa om en av världens bästa serie som jag har sett, Once a upon a time. Jag har blivit total fast sen den började sändas för lite mer en månad sen.

 

Går klockan 20.00 i kanal 5 på torsdagar.




Fyndat

För ett tagsen fick jag veta att min älskade second hand affär ska läggas ner. Då hade de en totalt utförsäljning så jag passade på att fynda lite. Jag hittade ett par gamla jeans för 5 kr och det kan vi snacka om fynd. Jag har klippt av dem och tänkte trasha ner dem lite. Även ett par nitar ska få åka dit.













Och de satt som en smäcka. Nej, de skär inte in i röva som man kan tro utifrån bilderna haha ;)


Jag har även rensat bland jenas shortsen och det var dessa som fick stanna kvar. Jag skulle vilja ha ett par svarta och vita slitna shorts med nitar. Sen är jag nöjd ;)



Drickunderlägg

Jag älskar att springa på loppis och second hand. Jag gillar saker som har en historia. Dessa fina drickunderlägg köpte jag av en äldre dam och fick åtta stycken för en tjuga.




Armario de limpieza

Hej på er!
Jag kände att jag behövde vara för mig själv ihelgen. Så det blev en liten bloggpaus. Idag/veckan har jag storstädat mina gaderober och lägenheten ser ut såhär just nu ;) Fyra ikea kassar blev det jag rensade ut. Jag var verkligen hård mot mig själv men det ska bli skönt att bli av med allt som man inte använder.


En del kommer jag lägga ut här och på tradera. Bloppisen startar ikväll. Det får ni för guds skull inte missa ;)



Mintgrönt

 

Pastell färger är en av vårens stora trender. Jag har inte varit så förtjust i det tills jag såg söta Beata bära upp denna fin fina toppen som kommer ifrån Hm trend. Jag älskar mintgrönt när man bryter det mot svart. Nu är jag på jakt efter en enkel mintgrön t-shirt ;)




Varma koppen

Blå bands Kantarell soppa är den bästa ♥


Jag sitter och myser med tända ljus och varma koppen. Jag är så jäkla frysen av mig så det passade utmärkt sen är jag är så nervös inför en sak. Jag ska strax iväg på ett möte. Alla dessa möten men det är bara köra på. Det kommer gå fint fint ;) Ha en fortsatt fin dag! Kramis



Här ska det bakas ;)

Idag är en sån där riktig to do dag. Jag har massor saker att göra. Mitt i allt så tvättar jag sängkläder. Jag har glömt att visa er mina fina skålar jag köpte på ett presentkort. Jag har så mycket pastel och bak/vispskålar ifrån mitt favorit märke ib laursen så jag tänkte att det skulle vara kul med lite skrik/cersie rosa i min lilla samling ;)




39
kr kostar dem alla tre och kommer ifrån Lagerhaus.



Julmustkyckling

Ni som älskar julmust och kyckling måste prova detta receptet. Det blev så gott och jag älskade kombon av julmust och kyckling. Nu rensar alla affärer bort julmust så den är enormt billig. Mumma!


 

4 personer

4 kycklingfiléer, ca 500 g

smör
2 dl minifraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja




Gör så här:
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda minifraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin. Servera med potatis och frästa grönsaker.





Kostnad:
Kyckling 17 kr
Minifraiche 6 kr
Julmust & hönsbuljongtärning 1 kr
Ingefära, smör, rosmarin & soja 2 kr
= 6,50 kr per portion



Vårfint

Häromdagen köpte jag årets första tulpaner och gjorde det vårfint här hemma. Det är lyx för mig att ha färska blommor. Jag tycker det är så vackert med tulpaner samt att de doftar ljuvligt.





Skridskor

Jag skrev ett inlägg igår om min alla hjärtans dag men det försvann bara. Morr! Dagen igår var super mysig och jag var med två av dem som jag älskar som mest och min underbara familj. Nu blir det skridskor för hela slanten. Mys! Istället för att gnälla och längta till våren ska jag njuta av den sista snön. Positiva Lovisa är i farten haha ;) Jag har precis gjort varm chocklad och mackor. Yummie. Vi hörs senare för nu ska jag ut på äventyr. Kram på er ♥




Min underbara lampa

Istället för att köpa en ny lampa kan det räcka med att köpa fina glödlampor ;)


Före:




Efter:



Lampan kommer ifrån Ikea och kostar 499 kr.



Jag älskar att få brev



Detta gjorde min dag. Tusen tack fina du ♥



Jakten på ett sängbord . .

Vilken besvikelse det var när jag såg denna i verkligheten. Den var tok för stor och "klumpig". Om den bara hade varit mindre hade det varit perfekt.







Sen såg jag att Mio har fått in ett otroligt fint säng bord. Jag blev helt sold i det tills jag såg priset ;)





1500 kr för ett jävla sängbord ger jag inte. Inte en chans så jakten går vidare.
Ni har inga tips på ett fint sängbord i denna stilen?



Lyxig bönsallad





4 personer

600 g tvättad potatis
1 rödlök
3 tomater
1 burk svarta bönor
50 g rucolasallad
1 msk fransk senap
2 msk olja
250 g Keso, cottage cheese fetaoliv



Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Ställ klyftorna med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25 – 30 min. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Skölj bönorna, låt rinna av. Blanda lök, tomater, bönor, potatis och rucola på ett stort fat. Vispa ihop senap, olja och lite vatten. Häll över salladen. Servera med en generös klick cottage cheese.

Jag brukar köra med bruna böner istället för svarta för jag älskar bruna böner.
Servera gärna tzatsiki och grillad kyckling till!




Kostnad:
Potatis 4 kr
Sallad + olivolja 3 kr
Böner 4 kr
Rödlök + tomater 4 kr
Fransk senap + Keso 14 kr
= 7 kr per portion



Den perfekta dörrmattan

Jag har inte mått något vidare idag så nu fokuserar jag på det jag älskar. Nämligen inredning ;) Jag blev galen på min hall idag. Så jag ska köpa billig vit färg och måla över det svarta för jag blir tokig på det. När min fina dörrmatta kom på plats så ser det inte klokt ut mot allt det svarta. Jag vill måla allt nästan vitt, vitt och åter vitt ;)


Kommer ifrån Mio och kostar 399 kr. Den är hundra gånger snyggare i verkligheten ;)


Before:


Ut genom dörren. Mattan är svart men min kamera har sin egna värld ibland ;)
Denna kommer ifrån Rusta och kostar 69 kr.



Angel

 

Jag hoppas på ett mirakel och att gud hör mina böner ♥

Yes, jag är en kristen tös ;)



Word

Hej alla fina!
Det är svårt att hitta en balans till bloggandet när ens liv ser ut som det gör. Jag har helt ärligt funderat på sluta igen men sen såg jag alla ni som läser. Det är så kul att det är så många men ni är lite dåliga på att kommentera ;) Det känns som man sviker er om man slutar och jag vet att jag kommer komma tillbaka för jag älskar att skriva. Så jag kör på i mitt race. Det kommer gå i perioder men det hoppas jag ni har full förståelse till. Till alla små älsklingar i Gävle och andra nära och kära. Jag har märkt att det kan bli tokigt ibland för vissa tror allt är frid och fröjd bara för jag inte pratar om det här. Här är min ytliga oas. Långt ifrån verkligheten. Jag har valt att inte skriva något alls om min sjukdom och mitt mående. Så lita inte alltid på bloggen i den fronten ;)

Idag har jag träffat Tessan en snabbis och det är alltid lika mysigt att träffa henne ♥ Jag har även gått en rejäl långpromenad. Nu ska jag fortsätta att laga mat. Recpet kommer inom kort ;)



Stickade linnen


Dessa fick följa med mig hem på senaste Hm besöket. 99 kr går de på. Jag tänker mig slitna jenas shorts och solbränd kropp ;)



Tada

Titta så fint en kökshanduk kan dölja en ful spis ;)


Före:




Efter:



Denna underbara kökshandduk kommer ifrån Åhlens och kostar 29 kr. Jag älskar färgen som är på den. Jag kör ju på lantligt och pastell färger i "köket". Så denna fining är pricken över i:et.




Himlen har fått ännu en ängel

Whitney Houston dog inatt. Hittades livlös i ett badkar. Du kan läsa mer här.



Det är fruktansvärt med vad mycket elände det händer nu. Jag klarar inte av att se nyheter längre. Speciellt om all krig. Det gör ont i mig att det finns så mycket känslokalla svin som dödar oskyldiga människor pga deras tro, utseende eller sätt att vara. Jag kommer aldrig någonsin förstå mig på hur en människa som dödar barn/vuxna, kan se sig själv i speglen efteråt. Vi släpper detta genast för jag blir bara fly förbannad och ledsen. Varför kan man inte uppskatta varandra och hjälpa åts så detta blir en bättre värld istället för att ha ihjäl varandra. Vem uppfann vapen & bomber? Det var en dum jävel. Visst kan man ha ihjäl varandra på andra sätt men det skulle se lite lättare ut om inte vapen & bomber fanns. Ta hand om er nära och kära för en dag kan det vara försent ♥



Say hello

to my darling..













Detta är den finaste väskan jag har sett och dyraste jag äger. Det är inte en mulberry utan påminner mycket om den. Den kommer ifrån b.young ;) Jag minns inte vad den kostade för det är en gåva men det var runt åtta hundra kr har jag för mig.




Ett litet tips

Detta är faktiskt en av den godaste Äppel juice jag har druckit.

Riktigt billig är den med. 15 kr för 2 liter.

Finns & köpa på Willys.

 

Finn ett fel ;)




God morgon!


Jag trotsade kylan och klädde på mig rejält för att äta frukost på balkongen och njuta av det härliga vädret och utsikten. Idag är det "bara" - 2 grader. Underbart och solen gör så att snön smälter. Ingen är gladare än mig. Om man sitter en stund i solen kan man faktiskt känna värmen. Jag fick nyss lite vårkänslor ;)


En liten Fiskmås som skiter ner min balkong var nyfiken haha ;)



Just nu


Myser framför Melodifestivalen ♥
Jag försöker vara nyttig ikväll. Chipsen och popcornen är borta ;)
In med rostad chilimajs och vindruvor :) Yummie!



Eleganta pumps

 



Ellos har fått in så snygga pumps. Synd att man ser ut som en giraff när man går i 14 cm klackar ;) 399 kr går kalaset på.



Hjärtat

Idag har jag lunchat och myst med min bästa vän på Jensen. Hjärtat ♥ Jag skulle kunna skriva massor om denna tjej. Hon är bland det finaste jag har och snart ska vi vara töntiga och förlova oss (läs byta bästis halsband) haha ;) Jag tycker det är en fin sak och jag kommer ha mitt halsband alltid nära mig. Utan henne i mitt liv skulle det vara grymt tråkigt haha herregud. Våra minnen och vår resa. Jag säger bara sann vänskap ♥ Jag hoppas ni alla någon gång får möta en Lisa i livet. Jag har funnit min kvinna och är evigt tacksam för det. Fina du!

 

Såhär har jag sett ut idag, röda naglar, skinnbrallor,

mc boots, overzize tröja & silver korsöronhängen.

 




Åh härliga fredag


Tre såna här säckar väntas på mig inatt. Tack alla söta grannar för att ni snor min tvätt hela tiden. Tack! Behöver jag nämna att jag hatar vårt tvättsystem ;)



Hushållshållare

Detta är nog en av dem bästa fynden jag har köpt.







1 krona fick jag ge för denna. Med lite färg blev den som jag ville ha det.
Hjärtat tycker jag är en sån himla fin detalj.




Spara pengar

Något som man kan spara enormt mycket pengar på och är ett av det tråkigaste man måste köpa. Jag pratar om toapapper såklart ;) Ibörjan köpte jag det billigaste man kunde hitta. Det var som att torka sig med sandpapper nästan. Jag kollade på kg priset ibörjan men det kan slänga sig ivägen när det gäller toapapper. Pappi berättade att på en serla rulle = med tre vanliga toa rulle. Samt att Serla är drygt och tjockt papper. I längden är detta billigaste och bästa man kan köpa. Sen att det är lite små söta hjärta mönster gör inte det hela sämre. haha man skulle kunna tro att jag jobbade på Serla men sån tur har jag inte ;)



Denna vecka har Öb pang pris på toapapper/hushållspapper så jag ska ladda förådet ;) Du sparar 30 kr per toalett/hushållspapper du köper.



Jag ska lyfta mina vingar.

Nu har jag äntligen listat ut hur jag vill ha i hallen. Pga av att jag bestämt mig för att flytta inom snar framtid så tänker jag inte lägga ner mer tid eller pengar på lägenheten. Det gör ont i hjärtat att skriva det. För jag älskar min lägenhet och läget är det bästa man kan ha. Utsikten ska vi inte tala om ♥ Jag har haft flytt tankar många gånger pga allt. Ni vet redan att det är stora problem med hyresvärden och huset. Sen att han höjde hyran rejält och att det har flyttat in en människa som inte är klok har gjort att jag fått nog. Tvättstugan ska vi tala om. Vissa människor är fasen inte kloka. Sen att min fina granne Anna flyttade i helgen gjorde att jag fick en rejäl spark i röven ;) Tack sötnos för det! Jag längtar tills den dagen jag kan kasta nycklarna och inte betala ett mer öre till honom.


 

Istället satsar jag på möblerna för att få det så jag trvis. Jag tänkte införskaffa mig denna svarta pallen och ha en sån hängare som på bilden nummer ett. Gud vad fint det kommer bli. Jag kan se det framför mig..




Bakad potatis med kyckligröra






Krämig kycklingröra till bakad potatis


4 personer

2 dl majonnäs
2 msk gräddfil
100 g kycklingbitar grillade
1/4 purjolök
1/2 röd paprika
1 tsk curry
Salt och malen vitpeppar


Gör så här:
Blanda ihop gräddfil och majonnäs. Skär purjo och paprika i mindre bitar och rör ner. Tillsätt kycklingbitar. Krydda med curry, salt och peppar.


Gör shär med bakade potatisen. Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisarna och stick i dem på ett par ställen med en gaffel. Lägg dem på ugnsgallret. Baka i mitten av ugnen 50-60 min. Skär ett kryss och tryck så att potatisen ”öppnar” sig. Lägg i kycklingröran. Jag är ost älskare så jag bruka ha i lite det med. Yummie!

Snabbtips!
Tillaga potatisen i mikrovågsugnen på full effekt 5-10 min under tiden den vanliga ugnen blir varm. Flytta över potatisen till ugnsgallret och baka den färdigt 15-20 min. Om man tillagar enbart i mikrovågsugnen smakar potatisen mer som kokt potatis.

 

 

Kostnad:

Bakad potatis 3 för 10 kr

Kycklingbitar 100 g 3 kr

Majonäs 4 kr

Gräddfil, purjolök, paprika 3 kr

Paprika & kryddor 2 kr

= 6 kr per portion




Lovley rings

Mina favorit ringar just nu. Jag glömde tyvärr mina två älskade silverkors ringar. Jag älskar ringar och smycken i överlag. Man kan aldrig få för mycket smycken i mina ögon ;)




Kavajer


Jag har blivit en sucker för kavajer tack vare denna tjej, Olivia Palmero . .





Jag har länge varit på jakt efter en röd, enkel och stilren kavaj. Till slut fann jag denna inne på Hm. Dum som man var köpte jag inte den direkt. När jag väl skulle köpa pärlan var den slutsåld och fanns bara på nätet. Jag blev så glad att min storlek fanns kvar så jag beställde den direkt. Nu har jag väntat och väntat på att den ska komma så fick jag ett mejil idag att den var slutsåld. Det är inte första gången det händer när det gäller Hm. Jag börjar bli så trött på dem när det gäller deras shopping på nätet.


Jakten går vidare.

 

 

Denna var himla fin med om man bryter ner den till jeans och rockiga smycken så det inte blir så docksött. Hm har faktiskt mycket snygga och prisvärda kavajer. De brukar ligga runt 199 kr - 399 kr.




Shoppingen ifrån Gävle


Presentkort är nog en av de bästa julklappar man kan få ;)










Linne BikBok, Linne Bikbok, Linne Fröken Blå, Tröja Bikbok
Smycken och donuts Gina tricot & Glitter.



Diska med stil . .


 

Klart, man ska göra det ;) Min lillasyster tyckte dessa passade in i mitt lilla kök. Kommer ifrån Willys och du får 3 för 19 kr. Ett fynd med andra ord ;) Nu hoppas jag disken kommer flyta på bättre. Undra vad J kommer tycka haha Rosa, rosa, rosa. Stackarn.




Wonderful

Jag älskar kombon stickat och korta shorts.




 

Allt kommer ifrån Nelly.




Svamp & falukorvspanna

Denna vecka har Ica Maxi billig falukorv så jag har laddat frysen. Jag är en riktig falukorv älskare samt att man kan göra mycket gott med det ;)






4 personer

400 g falukorv
Lite smör
310 g Arla Köket skogssvamppanna
1 röd parika
Lite hackad persilja
1 liten burk champinjoner



Gör så här:

Skär falukorven i strimlor. Stek den i smör i en panna. Tillsätt champinjonerna och skogssvamppanna och låt koka ca 3 min. Kärna ur, tärna och vänd ner paprikan. Strö ev. över hackad persilja och servera med nykokta makaroner eller ris.




Kostnad:

Falukorv 7 kr
Skogssvamppanna 12 kr
1 röd paprika 2 kr
1 burk champijoner 4 kr
Smör, persilja, ris & kryddor 1 kr

= 7,50 kr per portion.



V 6

Willys









Ica Maxi





















Home

Hej på er!
Det blev en längre paus än jag hade tänkt mig ;) Tyvärr händer det mycket i mitt liv just nu men jag hoppas det lugnar ner sig snart. Hoppas allt är bra med er. Jag hade en helt underbar resa i Gävle trots allt som jag var tvungen att tag i. Underbara Gävle. Mina rötters stad . .


Jag fick äntligen träffa mina små älsklingar ♥

Mitt hjärta smälter när jag ser denna bilden. Kärlek!

 

Axel var nöjd efter all mat och "mamma" Alva pysslar om honom.

 

Tofflorna lilla Alice fick var tok för stora ;) Sötnos.

 

Behöver jag säga att jag längtar och saknar dem så in i bomben ;) Jag avskyr att Gävle ligger så långt bort.