Hårring


 

Jag tycker det är så snyggt med hårring. Tyvärr passar det inte alla hårtyper och jag är en av dem. Jag har så skandinaviskt hår så ni anar inte haha Det är tur att en tupperingkam finns och löshår ;) Annars hade det inte sett klokt ut på mig. Jag provade en hårring på hm för 40 kr men den var alldeles för klumpig.


 

Jag hoppas denna kommer in på Nelly igen. Då kommer jag haffa en direkt.




What´s your number?

Vill tipsa om en söt och rolig romantisk komedi, What is your number. Jag har haft lite film maraton idag. Denna fick mig att längta efter J samt att jag skrattade så jag nästan fick ont i magen. Jag tycker Anna gör sin roll som Ally grymt bra. Sen att Chris är lite ögongodis skadar ju inte heller ;)




Handling:
Ally Darling (Anna Faris) har dejtat så gott som alla sorters killar som en kvinna kan skaffa sig, men hon har aldrig hittat den rätta. Av rädsla för att bli ensam resten av livet bestämmer hon sig för att ge sina ex en andra chans och söker upp dem en efter en för att ta reda på om drömprinsen egentligen funnits mitt framför näsan på henne hela tiden.













'






Pastagratäng med köttfärs

Jag är galen i köttfärs och philadelpihaost. Så jag provade att göra denna rätt och den blev genast en favorit ;) Yummie!







4 personer

400 gram köttfärs

6 dl makaroner

1 burk philadelphiaost 200 g

2 dl matlagningsgrädde

1 klyfta vitlök

1 dl riven ost



Gör så här:

Koka makaronerna, och stek köttfärsen under tiden. Pressa ner vitlöksklyftorna i köttfärsen. Krydda efter smak och tycke. Smöra en gratängform. Häll makaroner och köttfärs i formen. Blanda grädde och philadephiaost och häll i gratängformen, blanda väl med köttfärsen och makaronerna. Riv önskad mängd ost och strö över. Gratinera i ungen 10-20 minuter. Tills osten smält och allt gottat ihop sig.

 

 

 

Kostnad:

Nötfärs 16 kr (39,90 kr/kg)

Makaroner 1 kr

Philadelphiaost 13 kr

Matlaggningsgrädde 4 kr

Vitlök, ost, kryddor 1 kr

= 8.75 kr per portion.

 

Servera gärna med en god fetaostsallad till. Smaklig måltid!




Ikea eller Jysk?

God morgon!
Jag är på jakt efter ett sidobord som ska stå jämte sängen. Jag köpte det billigaste Ikea hade när jag flyttade in till min lilla pärla, kullen. Nu ska det säljas och in med det nya. Det står mellan dessa.



Detta kommer ifrån Ikea och kostar 995 kr.
Det lutar mot det mest för jag älskar allt med sidobordet
men priset gör mig lite osäker.









Denna har min bror och Johanna. Jag tycker denna byrå är så snygg.
Kommer ifrån Jysk och man kan köpa den nu för 399 kr.





Spread a little light

Min bror har fått sin lägenhet så fin. Från ungkarlslya till en mysig och ombonad lägenhet. Det syns att en tjej har fylttat in haha Johanna är så duktig och har grymt bra smak. Vi älskar inredning båda två och imon blir det Owes ;) Mys ♥













Hon kan insperia mig i massor. Imon ska jag köpa dessa muggar. 15 kr styck kostar dem. Hur bra som helst. De påminer om dem jag suckat länge efter på Iems men där kostar dem 149 kr styck = dröm och glöm haha ;) När jag ser allt fint vill jag bara kasta all porslin. Det är på tiden att byta ut allt det svarta och in med rosa muggar och vita lyxiga tallrikar. Jag har "rensat" ut mycket rosa för jag har börjat tröttna på det. Vissa saker håller sig kvar och dessa muggar var det kärlek i första ögonkastet ;)



Grön ärtsoppa för 4 kr per portion

Grön ärtsoppa lagar du snabbt och gott med frysta ärtor. Ärtsoppan får extra sting av en klick crème fraiche eller kessela som du smaksätter med pepparrot eller vitlök.






4 personer

500 g frysta ärtor
1 gul lök
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl matlagningsgrädde


Gör så här:
Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull.
Lägg i de frysta ärtorna och löken. Låt det koka under lock ca 5 min. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt det koka upp. Servera soppan med bröd och ost.


Tips! Smaksätt 250 g Kesella med:
- 1 krm salt och 1-2 msk riven pepparrot eller
- 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk hackat kryddgrönt  t ex mynta och persilja.
Lägg en klick i soppan.



Soppan kostar endast 4 kr per portion. Denna vecka har Ica Maxi 1 kg påse gröna ärtor för 12,50 kr.



Förbannad

Förlåt för mitt ord val men hur i helvete tänker regeringen? Jag vill bara berätta för er alla vad som händer, vilket helvete de har ställt till med för att de inte tar sitt ansvar. Men jag måste ta några steg tillbaka pga av det handlar om dem jag älskar. Idag är jag besviken på samhället. Jag avskyr när människor ger löften och inte kan hålla det.


Nu ska jag tända ljus, sätta på hög musik och dricka massa cola. Samt spela skiten ur mina bröder på tv spel haha ;)

Må så gott! Kram



V 4


Denna veckan har Willys och Ica Maxi dessa fynd priser . .



Willys













Ica Maxi














Bättre sent än aldrig ;)

God morgon!

Nu var det ett tagsen jag skrev men jag har haft massa "kalas" och velat njuta av mina nära och kära innan jag drog upp till Gävle. Igår brummade jag och Alex upp till Norrland ;) Mys!
Jisses vad mycket snö det är här. Allt är så himla vackert. Det var lite tomt de första timmarna. Jag fick sån hemlängtan redan. Speciellt när jag pratade med bästis och J. Nu vill jag aldrig hem. Jag får ångest bara jag tänker på det.





Nu på morgon gick jag en lång härlig promenad och det bor en tjej i huset som följde med bara sådär. Jag sprang på henne vid sopphuset. Jag älskar att alla är så vänliga och öppna här :)


Nu blir det frulle och varmchocklad!

Kram till er ♥



Summer 2012

Här har ni några av sommarens bikinisar . .














Alla kommer ifrån Hm.
Priset ligger mellan 99 kr - 129 kr.




Torsdag - 120119

Hej hopp!
Nyårsrevyn var helt underbar igår. När jag ser på tjejerna kan jag sakna dansandet något enormt. Jag skulle börja nu i vår men min lillasyster ställde in i sista stund. Sen börjar det finnas ont om tid. Det är så mycket annat som händer i vår så jag får nöja mig med zumba framför tven. Det är inte illa pinkat heller haha ;)

Idag är en riktig fixardag,  to do. Listan är lång och jag ska träffa mina fina vänner Terese och Karin. På kvällen står det bio på schemat. Mys ♥

Ha en fin dag! Stor kram





Redy to go..

Håret är lockat. Nu är jag redo att möta kvällen ;)

 

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi senare :)




Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng med vitlök och härliga örtkryddor är frestande och gott. Jag provade att göra denna igår och gud vad gott det blev. Jag har annars aldrig varit förtjust i rotfrukter men denna gratängen gillade jag starkt. Jag avskyr palsternackor så jag bytte ut dem mot morötter istället.




4 personer

6 potatisar, ca 500 g
2 morötter eller palsternackor
1 bit rotselleri, ca 100 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk örtkryddor t ex oregano, timjan
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl riven ost gratäng
2 1/2 dl Matlagningsgrädde



Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt.
Koka det i vatten i ca 5 min.
Häll av vattnet. Rör i salt, peppar, örtkryddor, vitlök och större delen av osten.
Häll allt ihop i en ugnssäker form. Häll över grädden och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.


Källa




Kostnad:
Potatisar 2 kr
Morötter + kryddor 1 kr
Rotselleri 4 kr
Matlagningsgrädde 5 kr
Vitlöksklyftor 1 kr

= 3,25 kr per portion

Rotfrukter är otroligt billigt och nyttigt. Ofta har dem rotfruktsvecka i affären. Jag tog en god köttbit till.



Happy day

Hej på er!
Jag har nyss kommit hem ifrån ett möte och ska snart iväg igen. Ikväll väntas det nyårsrevyn med min söta farmor och farfar. Det är en tradition vi har och har ni aldrig sett det har ni missat något ;) Jag brukar skratta så jag får ont i magen. Snusk humor is the shit! 


 

Denna vecka får ni 2 kg morötter för 8 kr på Willys. Morötter håller länge och jag älskar oststavar och morötter så jag har köpt hem en påse. Jag behöver massa nyttigheter så min kropp återhämtar sig. Sen är det makalöst gott att doppa morötter i gräddfil med kryddor i. Yummie! Morötter är nästan godare än chips ;)




Utförsäljning

Yes, ut med det gamla och in med det nya ;) Jag älskar att inreda, fixa och dona. Tyvärr är det mycket som bara ligger i källaren. Så nu ska det bli stor utförsäljning. Både med kläder och möbler. Det får ni inte missa ;) Ni ska få första chansen innan det läggs ut på tradera eller blocket. Så kul med att jag har haft så många läsare de senaste dagarna :)



Bästa födelsedagen på mycket länge

Hej fina ni! Igår hade jag nog den bästa födelsedagen under mina 23 år. God mat, fint sällskap, sällskapspel och bara massa mys. Det ända som fattades var min älskade mamma men med åren har det blivit lättare. Mamma är död, jag kommer aldrig mer få träffa henne. That is life! Just såna här högtider har varit fruktansvärda men igår var det bara ren lycka. Ingen åldernoja heller fast jag fick höra Grattis tant stup i kvarten ;) Jag har verkligen världens bästa vänner, familj och pojkvän. Vad tusan mer kan jag begära? ;) Min mobil blev till och med överbelastad av alla fina samtal och sms. Det är tecken på att det finns så mycket kärlek i denna värld ♥


Dessa fina rosor fick jag av min älskade J. Jag blev så rörd att jag började gråta nästan. Så himla fina är dem och de doftar ljuvligt ;)





Jag fick även presentkort, pengar, ett vardagsrumsbord,
en kamera, kokböcker, zumba (nu jäklar ska det tränas ännu mer ;))



Mer kalas blir det i veckan och i helgen.
Sen bär det av till Gävle och där väntas ännu mer.
Mys ♥



En ny älskling . .

Denna får mig att tänka på sommaren. Jag gillar tyget och att det är transparent. Jag kommer matcha den med alla sortes högmidje shorts.

 

Hundra gånger snyggare på och kommer ifrån Bikbok.

 




Hejdå 22 hej 23 :)

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag. Hurra, hurra :) Ska jag vara ärlig känns det skönt att bli äldre. Det känns lite som en ny start och det är så mycket nytt som har hänt. Jag vill inte blicka bakåt utan bara framemot. Allt det fruktansvärda som har hänt tar jag med som en stor erfaranenhet. Det är en berfrielse att känna så. Visst har livet sina hörn och man trillar dit ibland men det är en styrka att resa sig upp ur varje fall. Jag känner mig stark som en björn. Näe denna blogg skulle inte bli djup så jag släpper detta genast ;)

 

 

Idag blir det en riktig mysdag. Pappa ska snart hämta mig och han ska bjuda på middag på stora hotellet sen ska jag ut till landet och mysa. Dit kommer även J och kanske får jag träffa min kvinna. Hoppas på hon mår lite bättre nu. Ska jag vara ärlig önskar jag mig inget speciellt. Det var att få börja plugga igen och leva ett så "normalt" liv det går och jag är en bit på väg. Att vakna upp och inte känna ångest är mer betydelsefult för mig.

 

Ha en fin dag så hörs vi imon! För idag ska jag mysa och umgås med min älskade familj och man ♥




Sam Tsui

Jag har bloggat om denna kille förut men hans röst är ett av det bästa mina öron har skådat ;) När han sjunger får jag gåshud och det är inte många som lyckas med det.





Här sjunger han en cover av Bruno Mars.
Lyssna här.


Här gör han en cover på en av tidernas bästa låt Don´t stop believing.
Lyssna här.





Äntligen

Jag har länge varit på jakt efter en vit enkel och stilren kabelstickad tröja. Jag tyckte denna var så fin och drag kedjorna gjorde den det lilla extra. Jag skulle matcha den med mina skinnbyxor och röda läppar på det ;)

 

Kommer ifrån Ellos och kostar 299 kr.




Älskade klocka

Detta är nog detta bästa fyndet jag har köpt. Den passar in så bra in i min lilla vindsvåning ;)





 

Kommer ifrån Jysk och kostar ynka 75 kr.




Härliga Söndag!

Hej på er!
Det är full rulle här så det är därför bloggandet har kommit i kläm ;) Jag har nyss kommit hem och det märks att det är svin kallt ute. 15 grader står tempraturen på så jag har tänt massa ljus överallt samt klätt på mig för fulla muggar och raggsockarna är på. De är mina bästa vänner i dessa tider ;) Mys! Soppan pruttar så ljuvligt på sipsen. Härliga söndag. Jag älskar söndagar. Det är en riktig slapp och mys dag. Hoppas ni har det bra :)



Lovley,

Jag har inte köpt en klänning på evigheter. Jag har inte gillat utbudet som har funnits men så såg jag denna. Jag föll direkt och priset. 299 kr. Den bara skriker Lovisa, köp mig ;) Jag fyller ju år imon så detta blir en present till mig själv.







Kommer ifrån Vila och finns att köpa här.



Fransk örtfisk


Här kokar den frysta fisken direkt i en örtig sås. Du kan välja vilken fisk som helst men godast blir med fryst torsk eller hoki. Klart på 15 minuter.






4 personer

4 portionsbitar fryst fiskfilé, t ex hoki, à 130 g
1/2 tsk salt
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche franska örter
1 1/2 dl fiskbuljong
Färsk timjan


Gör så här:
Krydda fisken med salt. Låt crème fraiche och buljong koka upp i en vid kastrull. Lägg ner den frysta fisken och koka på svag värme under lock ca 15 min tills fisken är klar. Strö över timjan vid servering. Servera med potatis, kokta grönsaker och bröd.

Källa





Kostnad:

Fisk 10 kr
Creme fraiche franska örter 10 kr
Potatis 1 kr
Frysta ärter, fiskbuljong
och kryddor 1 kr

= 5,50 kr per portion




Saturday

Idag är en sån där riktig trökdag men jag ska tända ljus och spela hög musik så jag får allt gjort. Med musik funkar allt :) Jag var på Åhlens igår och skulle köpa min älskade lermask men den har utgått. Det var den bästa lermasken jag har provat och billig för den med. Ynka 50 kr och hon visade mig den nya som kommit in. 225 kr. Yes, som hittat haha eller inte. Jag önskade att min ekonomi hade råd med det för jag vill prova allt i skönhetsväg men jag har inte pengar till det. Men denna lilla pärla fick komma hem. Det är en nyhet ifrån Åhlens egna serie. Jag har fått ett litet smakprov och om jag inte blev nöjd skulle jag få pengarna tillbaka. Det kallar jag service ;)



Å face care med fuktgivande makadamiaolja
Å Ögoncreme vårdar den känsliga hyn runt ögonen och motverkar torrhetslinjer.
Makadamiaoljan abosorberas lätt av huden och verkar återfuktande.
Ett ljusreflekterande pigment hjälper till att dämpa mörka ringar.
Oparfymerad.

Det var många som sa att den var bra och jag har bara läst gott om den. Så detta vårdar gott. Jag fick ett tips med att den kunde stå i kylskåpet så lugnar det ner huden. Spänningen är olydig. Finns och köpa på Åhlens för 49 kr.



Fredag den 13



Idag är det fredagen den 13 och jag har inte känt av det alls. Snarae tvärtom. Det har bara hänt massa bra saker. En av dem är att jag äntligen är frisk. Äntligen. Jag har legat sjuk sen nyår så det känns som man har ett liggsår av allt. Det bästa av allt. Jag fick ett glatt samtal idag. Jag ska sätta mig vid skolbänken igen efter fyra år. Jag längtar tills augusti kan jag tala om. Först ska jag läsa upp engelskan sen ska jag plugga vidare till psykiatrisk skötare. Om tre år är jag äntligen klar. Jag snuddar vid min dröm . .




Min fina tavla .












Kommer ifrån Anna K.



Ombyggnad

Ursäkta röran ;) Men fina Maria håller på min blogg. Om några dagar är den klar. Ni får ha tålamod så länge. Kram på er ♥



Nyheter ifrån Bik bok






 

 

 

 

 

Mer hittar du här.




Candy shop


 

 

 

Jag tycker detta är en sån snygg detalj i köket. Köket blir genast hemtrevligt. Jag älskar utseendet på burkarna och de finns och köpa vart som helst. Jag har sett dem på Lagerhaus, ekohallen. Jag köpte mina på Dollar och store uppe i Gävle. Min fina marshmallows skål är en present ifrån Morfar och Maria. Spetsbanden kommer ifrån Blomsterlandet där man kan finna mycket fint om man gillar shabby chic stilen.




Tacopaj

Detta är den godaste tacopajen jag ätit och då har jag ätit många i mina dar.





6 personer

150 g Svensk Smör från Arla
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Svensk Smör från Arla
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche parika chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g riven ost
1 tsk paprikapulver

Till servering:
3 dl Arla gräddfil
tacochips


Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

 

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche  i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

 

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med gräddfil och tacochips.

 

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche eller så tar du bort jalapenos. Det brukar jag göra för mina smaklökar är veklingar ;)

 

Källa



Kostnad:
500 g nötfärs (29 kr/kg)
"Äkta" smör 2 kr
En påse tacokrydda 9 kr
2 dl lätt creme fraiche parika chili 10 kr
2 dl lätt creme fraiche 7 kr
Mjöl + kryddor 50 öre
Körsbärstomater 7,50 kr
Riven ost 2 kr (köpt storpack och frysit ner)
Gräddfil 7 kr
Tacochips 10 kr

= 11,50 kr per portion




Lene Orvik

Vill tipsa om en underbar modebloggare, Lene Orvik. Det var av ren slump jag hittade henne för några årsen och sen dess blev jag helt fast. Hon är även grym på makeup ;)



















Hennes blogg finner du här.



Carpe Diem

 


Det är vad jag ska försöka göra idag. Om jag kunde bli frisk någon gång :)



Barnarpsgatan 108 - 4 rum

Detta är verkligen en drömlägenhet som ligger ute nu men 4 rum för 4 miljoner är det nog fasen inte vart ;) Köket är helt underbart och inte tala om den gamla braskaminen. Älska!


















Tomatsoppa på max tio minuter

Detta är en rätt tråkig soppa men snabb och super enkel att göra och med rätt kyddor kan det bli riktigt gott. Det är kelda tomatsoppa som gör nästan hela jobbet i den här soppan och jag älskar deras tomatsoppa.


Italiensk korvsoppa




4 personer

200 g krov
1 liter Kelda Mild tomatsoppa
2 dl kokta makaroner
1-2 dl majs
Kryddor



Gör såhär:

Skiva korven. Värm soppa och korv i en kastrull.
Lägg i makaronerna och majsen. Värm soppan försiktigt.



Källa



Kostnad:
Krov 1 kr
Makaroner 1 kr
Majs + kryddor 1 kr
1 liter kelda tomatsoppa kampanjpris 29 kr,
annars ligger den runt 35 kr.

Denna soppa kostar
8 kr per portionen. Hundra gånger billigare än snabbmat samt nyttigare ;)



Kryddor

När jag har så litet kök, läs kokvrå. Jag förstår inte hur det kan räknas till kök ;) Om jag hade ägt lägenheten hade jag gjort om en hel del med planlösningen. Här får ni en liten detaljbild ifrån mitt lilla kök. Jag har försökt satsa på snygga och bra förvaringen i köket som skapar lite vardagslyx. Istället för att ha kokböcker framme valde jag att satsa på kryddor pga av att jag sparar i längden på det samt att det blev snyggare. Att köpa kryddor i påse är både bra för miljön och plånboken ;)







Burkarna kommer ifrån ikea, 39 kr för alla åtta.
Svarta hyllan kommer ifrån Rusta 39 kr.
Ljuslyktorna kommer ifrån Sia och skylten ifrån Iems,
Båda är gåvor.



Makroner

Ännu en bakbok i samlingen. Att de är snygga och lockande på framsidan är bara ett plus på kanten. Jag längtar tills den dagen jag har ett stort härligt kök. Då ska jag ha framme alla mina småbakelser. Denna fick jag av J´s syster. Det var lite roligt för jag har tittat på denna länge och velat köpa den men tyckt att den varit tok för dyr. Så jag blev enormt glad när farbror tomten kom med den. Tack ännu en gång fina Mia ♥













Break of dawn

Idag är en sån där dag man bara vill ska ta slut.. Jag har inte gjort ett finger. Jag sitter och tittar på alla snygga tjejer och killar på Lookbook. Man får inspiration i massor.


Tex. som denna tjej. Jag älskar hennes skor och
hela hennes känsla får mig att tänka på serien Gossip girl.



Tea


 


 

Jag älskar min söta lilla te förvaring. Tack Johanna för att du fann den ;)

Detta är nämligen ett ullareds fynd.




Vårens makeup



Såhär visar Dolce & Gabbana upp vårens makeup och hår.
Jag gillar framförallt de buskiga brynen och frisyren.
Så snyggt med volym, naturliga bryn och en enkel makeup.


Källa Style



Koll på pengarna

Koll på pengarna är en tidning som just handlar om pengar. Tack vare dem har jag lärt mig enormt mycket om ekonomi och hur man lyckas spara samt gör en budget. Det finns enormt många bra tips och det bästa av allt. Den är gratis. Den kommer ut en gång per år och finns på bibblan och socialen.





Visste ni att maten är den inkomsten man kan spara mest på och alla små inköp. Visst kan det vara gott och skönt att äta ute någong ibland. Men om man gör matlåda så kan du spara över 1200 kr varje månad och på ett år blir det 14 400 kr. Jag är långt ifrån snål mot mig själv när det gäller mat. Jag unnar mig ofta något gott men det är reklambladen som avgör vad det blir för storkok. Enligt konsumentverket ska min matkostnad ligga på 1890 kr per månad pga av att jag har celiaki. Mitt mjöl är svin dyrt så jag hatar att jag har det. Ändå lyckas jag varje månad få det runt 1400 kr och då unnar jag mig en hel del snabbmat ;)



Imagine


Detta är en cover av en av världens vackraste låtar . .



Jag tycker nästan denna var snäppet bättre än originalet.

Lyssna och njut.




Need you now

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. Själv är det sådär. Jag skulle åka till Gävle imon var det tänkt men jag måste ställa in det. Jag var nyss hos läkaren och han blev inte ens glad att jag hade gått ut. Det smittar så förbaskat. Jag har haft det på känn att jag inte skulle kunna åka pga av hur jag mått de senaste dagarna. Men jag har hoppas in i det sista. Det känns i alla fall bra att jag fick tillbaka halva biljetten tack vare sjukintyget. Men 250 kr rätt i sjön, ja det svider ;) Finns mycket annat kul man kan göra för pengarna men jag får glad för att jag har världens bästa bror som jag kan åka med upp snart igen. Nu hinner jag träffa min kvinna med när vi båda är friska. Det finns allt lycka i tråkigheter.


Det är tur att all kärlek finns i denna värld ♥



Ett tips till alla som bor i en liten lägenhet . .




Nej, mina bänkar är inte ojämma och så sktiga. De är svarta ;) Det är min extremt dåliga kamera som gör bilderna suddiga. Jag måste ut på en ny nu i rean. Iallafall det jag vill tipsa om är att göra två bänkar till en tv bänk. Jag har ont om utrymmen så detta är perfekt för mig. Men jag suckar efter en vit högblank tv bänk men det får dröja tills jag bor större.



Spara pengar

Denna vecka har Willys enormt bra kampanj priser . .





Av detta kan man göra en enormt god soppa. Recept hittar du här.



Flickornas egen kokbok

Nu står världens sötaste kokbok i mitt lilla kök . .











Jag fick denna av farmor i julklapp. Världens bästa ♥
Finns och köpa på Bokia eller på Netto.
Där kostar den bara 49 kr just nu.
Även här kan du köpa den.




Bye bye christmas

Hälften blev gjort av allt det jag skulle göra. Jag var tvungen att vila vart annat. Den dumma febern håller i sig. Jag har orkat städat bort julen och det känns lite surt men samtidigt skönt. Jag älskar julen men jag älskar mer att det är ett nytt år. Det är så skönt att lägga det bakom sig för 2011 var ett riktigt skit år. 2012 däremot ska bli toppen! Pga av att jag inte var hemma något runt juletider. Jag är en kvinna på resande fort ;) Så det blev knappt något julpynt i år. Nästa år ska jag bane med skaffa mig en riktig gran.







Hejdå för det här året.. Längtar redan tills nästa jul.




Broccoli och baconsoppa





4 personer

500 g frysen broccoli
1 pkt skivad bacon
Lite grädde
Lite mjölk
Lite margarin
3 msk mjöl
1/2 hönsbuljongtärning
Svartpeppar,vitpeppar, salt


Gör så här:
Koka upp broccoli i en liten kastrull och krydda med lite salt
Stek 1 paket skivad bacon
Gör redning genom att ta en stor kastrull och häll i lite margarin
och ca 3 msk mjöl och vispa, tillsätt sedan lite maglagningsgrädde och mjölk. 
Sedan häller du i lite av vattnet från broccon.
Mosa broccolin med en stavmixer och blanda sedan i det i den stora kastrullen.
Tillsätt bacon när det är färdigstekt.
Krydda med en hönsbuljongtärning, salt, peppar och lite vitpeppar.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor vid behov.

Servera gärna med något gott bröd. Knäcke är även gott till och att doppa i soppan.

Källa


Kostnad:
Broccoli 5 kr
Bacon 5 kr
Grädde, mjölk, magarin, mjöl 4 kr
Kryddor och hönsbuljongtärning 1 kr

Kostnaden av denna soppa blir 3,75 kr per portion. Med några mackor till blir det 4 kr per portion. Tok billigt och tok gott, samt super nyttigt. Smaklig måltid!



Måndag, here i come!

Ny vecka, nya tag. Jag måste bli frisk nu. Jag har inget annat val. Jag har inte vart ute på över en vecka men idag måste jag hämta min medicin, handla och fixa lite inför resan så jag inte har allt imon. Jag ska även fira en stor grej som har hänt med en fet kebebtallrik och coca-cola. Jag är faktiskt stolt över mig själv ;) Idag är en dag som jag har väntat länge efter :)


En gammal bild.. Minns ni jordgubbhalsbands mode haha? Det var tider det.


Tänker på dig min bästa ♥
Önskade jag kunde vara hos dig . .



Hattfnatt

När jag var liten gillade jag att klä ut mig och jag har alltid tyckt att hattar är snyggt på äldre damer. Jag ska bli en sån där häftig fashion dam haha ;) Jag kan se det framför mig när jag och Lisa går med en käpp och ska fynda. I allafall den där hatt trenden har aldrig fallit mig i smaken tills jag såg denna tjej.








Hon bär upp det så jäkla bra! Ge mig :)




Kyckling i fetaostsås


4 personer

Smör till stekningen
Salt & peppar
2 stora kycklingfilèr
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 pkt creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater
1/2 pkt fetaost
1 msk hackad basilika

Gör såhär:


Tärna kycklingen och fräs den snabbt, ställ undan.
Kärna ur och hacka tomaterna i mindre bitar, fräs lite snabbt tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
Smula över fetaosten och lägg i stekpannan tillsammans med resten av ingredienserna + kycklingen.
Låt puttra en stund och servera med potatisklyftor och en sallad.

Recept och bild lånad ifrån fina Sofie.




Kostnad:
2 st stora kycklingfiléer (18 kr)
Peppar, salt, basilika (1 kr)
2 st tomater (2 kr)
Vitlöksklyfta (3 kr)
1/2 paket fetaost (7 kr)
2 pkt creme fraiche (22 kr)

Potatisklyftor (12 kr)
Grönsallad med gurka, isbergssallad,
tomater, gurka, kryddor och olja (8 kr)

= 18 kr per portion.


Tips! För att få ner ytterligare kostnader kan du skippa vitlöksklyftan och ta vitlökspulver och göra egen creme fraiche med soltorkade tomater. Då kan du få ner kostnaden på 13 kr per portion.



Yeestyle

Jag har hittat en sida som har grymt snygga kläder. Självklart är det Kina som står för det ;) Jag har jag aldrig beställt utanför landsgränserna men tänkte att jag skulle ge mig in på det nu.. Spännande!







För 122 kr blir tröjan din och du finner den här.



Att våga stänga locket


Föralltid.

18 år som runnit ut ur sanden. Minnen som smärtar

Det var inte såhär det skulle bli. Tårar som torkat ut.

En väg som blivit två.




Styleroom








Jag längtar tills denna fina pall står i min hall.. Jag har fortfarande inte fått ordning i min hall pga av dödsfall och sjukdomar men nu i vår ska jag lägga energi på det. Vill ju hinna mysa lite innan jag flyttar ihop med J. Yes, vi håller fortfarande ihop och firar snart tre år ihop ;) Jag kan skratta mig lycklig att jag funnit han. Han som jag vill gifta med mig. Jag är tacksam varje dag för jag hittat han :)



Fields of gold

Hejsan!
Nu var det ett himla bra tagsen jag skrev här. Men till min fråga. Hur har alla hittat hit? Jag har inte bloggat på evigheter och har över 800 läsare. Det måste vara något stort fel på statisken men kul att det finns en del som längtat efter att jag lämnat spår här igen. Jag känner att min blogg paus är över så det kommer dyka upp inlägg då och då ;) Jag sitter just nu och väntar på att min kusse ska ringa. Jag är så trött och ligger sjuk så det är bäst för honom att han ringer snart haha :)




Dessa fick jag idag av min underbara styvmamma ♥