Mamma och pappas uterum

 
 
 
 
 
Något som jag kommer sakna är detta mysiga uterum. De senaste sju åren har vi firat jul, midsommar osv. Alla högtider, födelsedagar eller finmiddag har vi suttit här. Samt att jag tycker deras möbler är så snygga. Jag hoppas jag får en stor altan en vacker dag så jag köpa ett par såna här ifrån Hilletorps.



Sommrig kycklingpasta

Pasta med grillad kyckling och crème fraiche - en god och mättande kombination.
 
 
 
 
4 personer
1 grillad kyckling
ca 250 g pasta
1 pkt frysta haricots verts, 250 g
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk pintjenötter
eller grovhackade valnötter
2 msk Arla smör
 
 
 
Gör så här:
Koka pastan. Lägg i haicots verts mot slutet av koktiden. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Värm crème fraiche tomat & basilika i en kastrull. Lägg i kycklingen. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och nötter i smöret i en stekpanna. Blanda med pasta och haircots verts. Servera med kycklingröran och bröd. Tips: Kycklingen kan benas ur och tärnas i förväg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kostnad:
Kyckling 39 kr
Pasta 3 kr
Frysta haricots verts, smör 2 kr
Arla kökets lätt creme fraiche tomat & basilika 11 kr
2 st vitlöksklyftor 2 kr
Pintjenötter 1 kr
 
= 14,50 kr per person



Dissel

 
 
 
Nu på morgon/förmiddag passar jag min söta, mysiga systers vovve. Han är så go med massa spring i benen. Jag är redan färdig efter all bus. Jag passar på att skriva till er nu när han sover så han inte hittar på massa rackartyg ;) Ha en fin dag. Jag känner mig glad i själen tack vare detta underbara väder. Synd bara att det blåser så jävligt. Det är det bästa med vovvepassning. Man tar sig tiden och går långa promenader. 



Justin Bieber

Jag skäms nästan för att skriva detta men jag är 23 år och gillar Justin Bieber haha illa i know ;) Jag har aldrig gett killen en chans innan för jag vet att alla fjortisar springer efter honom och jag har en lillasyster som varit besatt. I mina ögon har det varit den där söta lilla killen med pojkbandets smejlet som sätter alla små tjejers hjärta i brann, men killen kan fasen sjunga. Hans nya låt boyfriend älskar jag. Sen när jag såg hans film brist på annat fick jag en helt annan syn om honom. Det är kul att se människor lyckas så ifrån att vara gatumusiker till nå sin stora dröm.
 
 
 
Justin Bieber - Boyfriend
 
Lyssna och njut. Man diggar med redan efter första tonen ;) Natti natti. Nu blir det maraton av min favoritserie Sjukhuset.
 



Ännu ett gaderobs fynd

Gammal bild på fina Victoria.
 
Jag blev så glad när jag fann dessa skor i flyttkartongerna. Jag hade helt glömt bort dem. Jag köpte dem för två årsen och sen tröttnade jag på dem. Men i år däremot älskar jag denna modellen typ av skor.



Dröm väskan

 
 
 
 
 
 
 
 
Chanel Jumbo. För 32 000 kr blir den din. Som hittat hahaha ;)



Prima donna

 
 
 
Vackra Chiara. Långklänningar = Kärlek.



Ge aldrig upp!

 
Vet ni. Denna bilden skrämmer mig. Detta togs för 2 års sen och jag var så sjukt smal. Jag var 179 cm lång och vägde 55 kg. Mina nära och kära visste inte om min största hemlighet. Jag är en väldigt ärlig människa kanske för ärlig i vissa stunder men jag hoppas detta inlägg kan hjälpa någon själ där ute. För ett årsen kom det fram att jag hade en form av ätstörning. Någon mer detalj vill jag inte gå in på men den dagen för ett årsen kom den största vändingen. När alla kort låg på bordet kunde jag inte dölja det mer. Jag började gå i Kbt två gånger i veckan samt ätenheten. Det var enormt plågsamt att rota i det gamla. Det gjorde enormt ont och jag började älta allt gammalt tack vare det. Jag hade stängt allt i ett fack sen hade min pyskolog mage och dra ut allt. Jag var verkligen långt långt ner på botten förra våren/sommaren. Ibörjan förstod jag inte vitsen med det för jag märkte mer och mer hur jag stängde in mig. Jag fick social fobi tack vare allt samt tilliten till människor är något jag måste jobba med varje dag. När jag låg inne sist på sjukhuset och fick ect (elchockar) fick jag höra av en sjuksköterska att du kommer alltid vara kronisk sjuk. Det reagerade jag starkt på. Jag hade nästan accepterat min sjukdom. Att få höra såna saker och skitsnack bakom ryggen har gjort mig så stark. Jag är inte som alla andra. Jag tänker fan inte leva detta liv jag har gjort de senaste åren. En vilja inom mig växte starkt.
 
Nu sitter jag här idag. Jag vet att man inte ska jämnföra med andra men det är revansch för mig själv att se att jag kommit så långt mot alla på behandligshemmet. Min sjukdom/monstret kan ta sig i röven. Den ska inte få styra mitt liv. Det peppade jag med mig själv varje dag. Jag har börjat skolan. Jag får nypa själv för att förstå det. I augusti läser jag omvårdnad som vilken människa som helst. Jag hoppas att efter vintern att jag slipper vara sjukskrivning. Jag vill extra jobba och stå på egna ben. Det ända jag märker ibland är hur jag reagerar över vissa saker tex imon. Jag har längtat efter den dagen men samtidigt finns ångsten där. Jag har inte varit ute med ett tjejgäng och ätit en sen kväll med mycket folk ute på flera år. Det kommer bli en utmaning. Förr hade jag gett upp sagt att jag inte klarar av det. Men nu ska jag bane med dit och få mysa med Becca. Jag ska komma dit för hennes skull samtidigt jag saknar våra stunder ihop. Långsamt men säkert börjar jag få ett liv igen ♥ 



Min eftermiddag i bilder . .

Förinställdad inlägg is the shit! Nog om det. Min dag har varit helt underbar med skola, värme och sol, god mat, mys ute i stugan med farmor och farfar. Lite färg har jag allt fått på min lilla kropp ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första och sista gången jag visar upp mig i bikkni bild här. Ville visa hur fin min fransbikkni ifrån Gina tricot är. Samt alla mina situps som jag försöker göra varje kväll börjar ge resultat. Nu ska jag prova kläder inför imon. Jag ska på avskedsmiddag för Becca. Det ska bli grymt skoj. Hoppas på fint väder så vi alla tjejer kan sitta på en mysig uteservering. 



Studentlägenhet på 26 kvd

 
 
 
 
 
 
 
Så himla mycket fint på liten yta. Jag älskar målade trägolv. Det ska jag ha i mitt framtida hus.



Fjäder halsband

 
En snygg detalj som höjer vilken outfit som helst.
 
 



Torsdag - 280612

 
God morgon på er!
Idag ska jag ha en dejt med min fina farmor. Först blir det en mysig fika och lite shopping sen måste jag till min hyresvärd. Förhoppningvis blir det för sista gången ;) Vädret kan inte bli så mycket bättre så i eftermiddag ska jag ut och sola lite i farmors och farfars stuga. Det behövs verkligen för jag är kritvit. Tackar gudarna för brun utan sol ;) Det är räddare i nöden för blekfisar som mig. Ha en fin dag alla! Kram på er



New in

 
 
 
Jag kommer matcha den med en svart pennkjol, skinn shorts/brallor, jeans och chinos. Jag älskar den elganta och rockiga stilen. Kommer ifrån Lindex.



I am in love

 
.. i denna underbara jeansklänningen som Emma äger. Kommer ifrån Forever21. Tänk er svarta mc boots till den. Mums! Förresten jag måste leta fram mina och fixa till dem så de blir som nya igen.



Yeah Baby!

 
Zanna funderar på att bli blond haha ;)



Blått, blått och läder.

 
Dagens inspiration står fina Sofi Fahrman för. Jag letade i min gaderob och fann snarliknade plagg.
 
 
 
 
 
Blus Gina tricot Bälte Second hand Jeansshorts Hm



Amelia

 
Jag är ett riktigt tidningsfreak och det bästa jag vet är att läsa en modetidning och känna solens strålar. Det bästa är att man får så härliga presenter på sommaren tex som denna filmen. Jag är inte så jätte förtjust i Amelia längre men filmen Brides Maids älskar jag. För 45 kr blir tidningen och filmen din.



270612

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er. Idag har jag tagit itag alla måsten på min lista och lagt ut massa saker på blocket. Hoppas nu att min telefon kommer ringa varmt haha ;) Jag har även tränat ute i solen. Underbart! I senaste Sofis mode får du massa övningar på rumpa och mage. Det gillas starkt men jäklar vilken träningsvärk jag har nu.
 
 
 
Våra grannar lär få sig ett gott skratt. Jag har känt mig som en jäkla knubbsäl ;) Det är så himla gött att kommit igång igen. Alla mina vänner jobbar nu och jag går inte i skolan alla dagar så detta är perfekt med eget träningsschemma. Nu ska segheten och tröttheten bort igen. Nu ska jag dansa lite Zumba och göra pannkakor till lillsis.



Nellys rea har kommit igång

 
 
Dessa goingar finner du blandat. Synd att storfotade storlekar är slutsålda.



Sara Kelly

Det är alltid så. När man har totalt köpstopp så hittar man massa fint. Jag såg nu att höst kläderna ifrån Ellos har kommit in och Sara Kelly leverar som alltid. Jag finner alltid en skjorta därifrån. Det bästa med Ellos är alla erbjudande koder som finns.
 
 
 
Kommer ifrån Sara Kelly och kostar 199 kr.



Kate Bosworth

 
Jag älskar Kates stil. Atmlös skjorta, högmidjade shorts, sandaler med med knäppe runt vristen kan inte bli mer än rätt.



Den perfekta klockan

Snygga Sofia har inskaffat en sådan snygg klocka. Jag med mina klockor haha ;)
 
 
Det bästa är nog priset. 199 kr och kommer ifrån Ur och Penn. Den skriker Lovisa. Som vanligt hade de den inte i Jönköping. Hoppas den kommer in snart annars får min bror köpa den.Varför bor jag inte i Gävle för? ;)



Virkade shorts

 
Jag har en krash på virkat denna sommar. Jag tror inte jag är ensam om det ;) Jag tycker dessa virkade shorts ifrån Nelly är så snygga. Kommer ifrån märket FAV och finns och köppa på Nelly. För 349 kr blir de dina.



New in

 
Jag älskar mitt nya armband i nitar. Det kommer ifrån Bikbok.



Glad Midsommar!

 
Nu är dagen här som många längtat efter. Min söta lillasyster fyller år idag så det blir kalas och ikväll ska jag mysa med min bästa vän. Planerna blir aldrig som man tänkt sig tack vare att regnet öser ner. Jag tror iallafall det kommer bli den mysigaste midsommarafton på länge och galnaste. Vi får se vad det bär av oss. Man vet aldrig när vi är ifarten ;) Synd att all utelivet är dött idag men det är inte konstigt för alla åker till sina stugor. Stockholms skärgård har jag mina bästa midsommarminnen ifrån. Jag älskar det stället ♥ Min underbara man är uppe i Norrköping och myser. Det känns tomt att inte fira med honom. Vi har gjort det de senaste åren. Jag är lite avundsjuk på honom för att han får träffa fina Yanria och Anders. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Det blir en weekend till dem en helg i Juli. Det ser jag framemot :)
 
Högtider i sig kan jag tycka är fortfarande jobbiga. Saknaden av mamma blir extra stor då. Men alla fina änglar vakar extra mycket över oss idag. Nu ska jag inte sitta här utan umgås med min bror och familj. Jag tänkte klå Johanna på bowling. Hon har fått det i present. Jag har gjort lite förinställda inlägg. Ha en bra dag och va rädda om er! Kram



Gårdagens outfit, Rock on roll baby!

 
 
 
 
Det var någon som undrade hur byxorna satt där bak och de sitter som en smäcka kan jag tala om ;) Jag är fortfarande på jakt efter ett par snygga boyfriend jeans.
 
Linne Hm, Jeans Gina tricot, Skor Hm, Armband gammalt, Klocka Ur och penn.



Zannabus

Det var en gång en anka och en Zannabus..
 
 
De började med lite nosningar.
 
 
Undra om den är god? funderar Zanna.
 
 
Döda, döda är rätta takter.
 
 
Matte avskyr fåglar så lika bra att den blir halshuggen. Men till slut får matte ett fågelhjärta och gömmer fåglen.
 
 
Men Zanna lurar ingen. Så fort matte tittar bort gör hon en fuling. Då blir matte arg.
 
 
Då kommer mattes bodyguard med bestämda steg..
 
 
Lillasyrran är för jobbig tycker Zantos och lägger sig ner och somnar istället.
Det är inte lätt att vara gammal.
 
 
Pusst fan vad ni är tråkiga tänker Zanna. Lisa gillar iallafall att busa. Snipp, slapp, slut så var sagan slut haha ;) Visst är det trevligt med en God nattsaga. Sov så sött alla fina läsare!



Spara pengar

 
 
Nu tar Cdon 19 kr för den senaste boken av Sofi Fahrman. Det går knappt få det billigare. Från början kostade den 199 kr. Så skynda att fynda ;)



Lite mer Olivia . .

Jag har sagt det förr. Det finns kvinnor som inspirerar mig så mycket som Olivia.
 
 
Denna oufiten kommer jag kopiera rakt av ;)



Han är här!

Åh jag är så glad. Min bror är äntligen här :) Vilken överaskning! Iallafall så har jag haft en helt underbar kväll med härliga människor. Att sommaren är här och få grilla är oslagbart. Nu ska jag mysa med min käre bror ♥
 
Ps! Jag är så glad över att förinställad inlägg funktionen finns. Då behöver jag inte sitta här jämt och ni kan få inläggen mer utspritt samt jag kan hitta på massa annat skoj utan vara framför dumburken ;) Hoppas ni haft en fin kväll! Kram på er.



Ektorp Bromma

Min lillasyster har en sån här fotpall i sin gaderob och jag tycker den är så himla fin samt att man kan gömma undan massa. Hur bra som helst om man bor trångt. En sån här ska genast inskaffas.
 
 
Kommer ifrån Ikea och kostar 995 kr.



Snygga Olivia Palermo

 
Jag älskar den här outfiten. Vit stickade overzize topp, svarta skinnshorts, röda naglar, guld klocka och brunbrända kropp. Det är så himla fint. Jag har sett folk springa runt i svart långklänning, låga svarta converse och en vit overzize tröja. Den stilen är så himla fin. Nu längtar jag mer än någonsin tills toppen ifrån Zara kommer ;)



Min nya gaderob

Nu är den äntligen klar. Min fina tillfälliga gaderob. Det blev så fint när jag fått sätta min prägel på det hela ;) Det saknas vita galgar sen är det full pott.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Flowers

Nu blomstrar det i dalens famn haha ;) Jag hade inget bättre för mig igår så jag lekte lite med min kamera. Jag älskar dem blommorna mamma planterar. Precis min stil. Det ska bli underbart att få hyra detta vackra hus tillfällighet. Jag ska njuta av varje sekund!
 
 
 
 
 
 
 
 



Söta läsare

Ser bloggen konstig ut för er? Det kommer fram en ruta att det står att kon är lös för mig haha först skrattade jag åt skiten men sen insåg att något är fel. Hoppas det går att ordna på något sätt. Det är tur att jag har min tekniska man ;) God natt på er!
 
Uppdate: Om det ser skumt ut så tryck F5 så blir det som vanligt igen :)



Gårdagens outfit

 
 
 
Enkelt och skönt. Precis som det ska va ;) Jag älskar mina skinnbyxor och converse i alla dessa former. Ack så tråkigt egentligen men till vardags slår de aldrig fel.



Walk in closet . .

Nu har jag äntligen hängt upp mina kläder. Det är ren lycka att ha en gaderob när ens kläder har varit nerpackade de senaste tre månaderna.



Nu måste jag fortsätta att göra fint här hemma. Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen men jag har mycket att stå i nu samt skolan tar mycket tid. Hoppas ni mår bra mina fina läsare! Kram på er.



Kärlek


Joakim har fått konkurrens haha ;) Finns nog inget bättre att komma hem till ett hus och mötas av de här små liven. Allt blir så mycket lättare tack vara dem.



Skorna ifrån Zara

Som fina Lene och Sanne har.



Så himla snygga. Jag älskar skor med öppen tå och sen ett band runt vristen. Synd bara att jag har köpstopp ;)



Rusta is the shit!


En snygg inredningsdetalj på toan är den fina tvålpumpen ifrån Rusta.
För en ynka guldpeng blir den din.



Kartell

Drömmen vore att få ha en Kartell stol i sovrummet eller vid ett vitt högblankt skrivbord. Det ända stora felet är priset :(








För 2790 kr blir stolen din.



Elsas mode, värld och hemlighet.

Jag är en tjej som är periodare när det gäller att läsa böcker. På sommaren är jag galen i att läsa. Jag kan knappt gå ut utan att ha en bok i närheten.


Nu tänkte jag ha Elsa maraton.Jag älskar dem böckerna som är skriven av Sofi Fahrman.



160612 - Lördag


Jag har letat och letat efter min allmenacka och nu har jag äntligen hittat den. Lycka! Jag borde sätta hundkoppel på den ;) Jag har så mycket i huvudet och är inne i en stressad period så jag glömmer bort allt nästan. Jag känner mig som en virrepanna uppe i det blå. Idag ska jag sätta mig ner och gå genom allt som måste göras. Nu ska jag iväg på en efterlängtad middag med fina J, A och P ♥ God mat och härligt sällskap är precis vad jag behöver just nu ;)

Ha en fin lördag alla! Kram



Bästa face scrubcreme

Jag vill tipsa er om världens bästa scrubcreme som kommer ifrån märket ACO.




En oparfymerad djuprengörande och skonsam peelingkräm för ansiktet och halsen. Löser upp och avlägsnar döda hudceller samt stimulerar blodcirkulationen. Används en gång i veckan.

Du hittar den på Apoteket och den kostar 49 kr. Det syns att jag älskar Apotekets hudvårdsprodukter.
Sanningen är att min hudläkare tipsar om dem med ;)



Landet

Idag har det varit den mysigaste dagen på länge. Jag har varit ute i det nya huset. Pappas och mammas hästgård. Jag älskar det stället. Nu förstår jag varför alla kallar det paradiset. Kul med att deras granne är bara några år yngre mig. Vi kanske ska ha en hästdejt haha ;) Hon har världens mysigaste häst. Ända nackdelen med läget är att det är 2 km till busshållplatsen men en promenad har aldrig skadat ;) Den vackra naturen ska vi inte tala om. Det är så himla vackert. Pappa och mamma äger enormt mycket skog. Till och med en mysig damm. Varing för en bildbomb! Jag tog inte så mycket bilder på huset för det håller på att renoveras. Pappa har rivit ut allt och gör om det till deras stil.






















Blogg.se upplösning av bilder suger. Synd, för jag har så många fina bilder att bjuda på. Haha den sista bilden bjuder jag på. Det ser ut som jag har skitit på mig men lyckan beskriver hela eftermiddagen. Finns inget bättre att samla energi ute på landet. Visst, har jag en snygg outfit. Jag känner mig som en riktig bondetös. Myspys!



Klädställning

Att ha en kläddställning i varje sovrum tycker jag är sån fin detalj. Lisa ska få min som jag har nu. Den är lite för stor i min smak.


Jag är sugen på att skaffa en ny som är enkel och tar mindre plats. Som den lilla going ifrån Ikea. Priset är det bästa med 99 kr.



På spanning efter en soffa . .

Det där med att hitta en soffa är inte lätt någonstans. Det finns hur många många fina som helst. Jag har spanat in på Mio, Ikea, Bergmans möbler osv. Jag drömmer om en riktig bamse soffa som hela tjocka släkten kan sitta ner på ;) Tyvärr får det dröja några år till. Jag kommer flytta till en lägenhet i framtiden. När vet jag inte riktigt men det ända jag vet att jag inte kommer ha världens största vardagsrum. Så jag är på jakt efter en tresittsoffa som man ligga i på både hållen och som har en härlig pall till som är flyttbar. Jag har tröttnat på Ektorp sofforna som annars är perfekt för små utrymmen. Jag har mer och mer fallit för den minsta Divan soffan.









Svårt att bestämma sig för vilken färg ;) Det lutar mot den översta. Jag har bestämt mig för att köpa en begagnad pga av att jag vet inte hur länge jag kommer stanna i Jönköping. Blocket is the shit! Tänk er en fårskinnsfilt vid gavlen och kurra upp med massa härliga vita kuddar. Mys!



Lukten av sommar


Ge mig värme, brunbrända ben, solnedgångar, mysiga grillkvällar och lukten av sommar.

Nu sitter jag i skolan och det bästa är att blogg.se har gjort om sin sida så nu kan jag äntligen det där med förinställdad inlägg. Idag tar de flesta studenten och har skolavslutning. Så när jag kommer hem blir det mammas goda traditionella jordgubbstårta. Jag kan inte fatta att min minsta lillasyster går ut femman. Det är på henne man ser att åren svisha förbi.Jag minns när man var liten och väntat på denna dagen. Jag saknar känslan av att få sommarlov. I år blir det bara massa plugg, flytt och åter plugg. Förhoppningsvis börjar jag på Moa Lärcentrum redan början av Augusti och då kommer jag ha fullt upp. Jag har tusen saker att göra men det ska bli skönt med midsommar nästa helg. Min älskade bror kommer ner och jag och Lisa har lånat min farmor och farfars stuga. Vi kommer ha det toppen! Sen av mest längtar jag till September. London, baby! Det kommer vara mitt sommarlov.



Spara pengar


Denna vecka tar Ica Maxi 3.90 kr/kg för vattenmoln. Mumma!



Friday, I ´m in love!

God morgon!
Jag har äntligen hittat den perfekta vita tröjan. Tröjan som är så galet snyggt till en långklänning, slitna jeans shorts, paljetter, virkade shorts. Ja, listan kan göras lång. Kommer ifrån Zara och kostar 299 kr.



Här bär Therese upp den så fint.



The lost valentine

Jag måste ha varit en nattuggla i mitt förra liv. Jag har alltid haft så svårt att sova. Att jobba nätter kommer inte vara några problem alls ;) Jag såg nyss en väldigt fin film. The lost valentine.

Andra världskriget rasar och löjtnant Neil Thomas blir kallad ut i krig. Han tar farväl av sin gravida unga hustru på deras bröllopsdag den 14 februari 1944 på tågstationen LA Union, och lovar att komma tillbaka på deras nästa årsdag. Men innan deras son hinner födas störtar Neils flygplan i Stilla havet och han förklaras saknad i strid. Caroline blir förkrossad. Hon väntar på tågstationen i 60 år, varje alla hjärtans dag (Valentine's Day), som ett sätt att hedra hans minne, och kanske med en strimma hopp om att han ska komma tillbaka. En ung kvinnlig journalist får reda på historien och bestämmer sig för att undersöka vad som hände med Neil under kriget. Till en början ställer sig en åldrad Caroline skeptisk, men Carolines (och Neils) sonson lyckas övertala henne.

Jag tycker denna filmen påminner lite om Pearl harbor och jag älskar sån här filmer som får än att gråta.



God natt

Nu ska jag bläddra i senaste SOLO mode som för övrigt är en av mina favorit tidningar. Sov gott alla fina!



Zara har världens snyggaste kavajer . .

Synd bara att de flesta ligger runt 800 kr. Jag älskar denna vita som Denise bär upp så snyggt.



Nelly trend

Jag har köpstopp inför London. Men dessa har jag velat ha så länge så mina skattepengar fick komma till användning ;)

149 kr styck kostar dem. Billigt och bra. Kommer ifrån Nelly trend. Jag tycker dessa är perfekta basplagg till slitna jenas/shorts eller skinnbrallor. Jag gillar mer och mer den sportiga stilen på linnen och slappa tröjor. Så enkelt att styla och med ett par converse och gulddetaljer som gör det lilla extra ;)




Hurra!

Bild:google.se


Fan vad jag är grym.
Pepp, pepp. Jag sprang hela kyrksvängen utan att stanna. Visst, trodde jag mellanåt att jag skulle dö och det gick trögt som fan sista biten men nu jävlar ska kondisen upp. Ibland är det tur att man har en granne som är polis som man kan följa haha ;) Jag har varit så duktig ivår och nu ska det hållas i. Det är så himla lätt att falla till soffpotatis. Den bästa träningsmusiken är helt klart reggaeton musik. Jag vill bara dansa när jag hör Don omars låt. Oj oj oj ;)



Nelly är den bästa webbshopen

En enkel och fin klänning med djup rygg. Denna får gärna flytta in i min gaderob.
Kommer ifrån märket Jeane Blush och kostar 349 kr.



Fotbad

Nu på sommaren tar jag alltid ett fotbad minst en gång i veckan.

Bild:google.se


Istället för att köpa massa dyra havsalt och annat gojs så kör jag alltid ljummet vatten med en skvätt diskmedel (Yes). Mina fötter mår så bra av de och apotektes egna fotfil på det. Efteråt smörjer jag in dem med Ccs fotvårdssalva som gör fötterna babylent.


CCS Fotvårdssalva innehåller en hög halt fuktbindande karbamid. Salvan mjukar upp förhårdnader och gör fötterna lena och mjuka. CCS Fotvårdssalva innehåller även svalkande eucalyptusolja som ger fötterna en fräsch doft. Bäst effekt har salvan om den får verka över natten. Sov gärna med strumpor för extra bra effekt. Karbamidhalten är 10%, fetthalten är 28%.

Finns och köpa på Apoteket för 49 kr.




Sommarens lack

Finns det något finare än välmålade naglar. Jag har varit en slarver den sista tiden men nu när det är sommar och man får lite färg på kroppen så är det så fint med lite färg. Det syns vilka favorit märken är ;) Jag älskar Malvalas nagellack. De sitter som berget och är enormt prisvärd. Isadora har såna härliga sommarfärger. Det vintage mint är jag helt galen i på fingarna och på fossingarna kör jag alltid på Mavalas röda nr 69.




Nytt i gaderoben

Jag älskar overzize toppar. Hm is the shit. Denna fann jag för 79 kr. Jag älskar Hms enkla stilrena overzize toppar. De passar till allt. Ett tips! Ta alltid en större storlek för Hms toppar krymper alltid lite efter man har tvättat.



Shorts

Jag har alltid varit en klänning/kjol tjej så länge jag kan minnas. Jag älskar vackra klänningar men den senaste tiden har jag blivit en riktig sucker för shorts och börjat gå mer och mer mot rockiga/bohemiska hållet.

Fina Sanne inspirerar. Nästa shorts jag är på jakt är efter dessa. Mums!



Dagens lunch

Man tager vad man haver. Yummie!




Perfektion

Förgående inlägg blev verkligen som en dagbok. Kanske alldeles för djup att lägga ut här men skit samma ;) Ärlighet kommer man på långt på. Egentligen vill jag inte att min blogg ska bli så djup så vi kör på min ytliga oas.



När jag såg denna väska på Scorett så skrek den perfektion. För 449 kr blir den.



Det där med baksida att vara sjuk.

När livet sätts på prov inser man verkligen vilka som är ens riktiga vänner. Ska jag vara ärlig känner jag att jag bara har EN riktig vän. Min lillasyster sa det igår var glad att du ha en vän som Lisa och det är sant. Hon är inte bara min bästa vän utan även som en extra syster. Min familj ser henne som en extra dotter och hennes familj känns som en extra familj. Att få åka på min första resa på mycket länge med henne och hennes systrar är magiskt. Den resan ska jag unna mig själv för jag har kämpat så hårt.

Jag har inte valt att bli sjuk. Ska jag vara ärlig skäms jag att leva med detta. Folk har så mycket fördomar och det avskyr jag. Människor har så dålig allmänbildning om psykiatrin. Visste ni att detta är en av vanligaste folktidssjukodom men vi pratar inte om det. Detta gör mig så förbannad inombords att vissa tror jag är helt störd. Jag är en helt vanlig tjej men vissa saker är mycket jobbigare än vad det skulle vara för en "normal" människa. Det var starkt av fina Tyra att berätta om sina problem. Hon är så stor och många har henne som förebild. Det där med social fobi lider jag av ibland med. Jag kan bli så less på allt och alla och känner mig helt handelsförlamad. Jag hatar den känslan. Innan tog jag ditt drickande för att slappna av men jag flyr inte längre utan försöker jobba bort allt som gnager. Jag ska bli fri från ångesten.

Jag vet att jag varit det värsta och sämsta vännen man kan tänka sig de senaste fem åren. Jag har inte varit lätt att leva med. Jag vet att man inte ska skylla allt på sjukdomen men jag har varit så dålig. Jag önskade ändå att vissa fanns där och stod på sig. Att de struntade vad jag sa och insåg att jag var sjuk. Att de kom fast jag sa nej. Jag vet att man inte kan begära det för människor är inte en tankeläsare. Jag saknar vissa personer något enormt och den relationen vi hade innan jag blev sjuk. Men jag tänker inte spela glad och vara någon annan jag inte är. Jag vill ha vänner som kan acceptera mig för den jag är. Jag vet att finns fina människor där ute som finns där om jag lyfter luren och ringer. Men jag är så rädd att släppa människor för nära. Jag hatar det, därför vill jag skriva av mig här för jag vet att ni läser mig blogg. Nästa vecka ska jag bane med ut till fina Rebecca i Eksjö och höra av mig till fina Lillemor, Linda, becca, A och Karin. Det är dem tjejerna som jag vill släppa in.

Alla sjukdomar sätter ärr i själen och skapar en oro. Nu börjar jag äntligen få ett ”normal” liv. Jag lär mig något varje dag. Jag fick höra en klok sak igår. Det finns många problem men det finns hundra gånger fler möjligheter.

Den ända av mina vänner som följt med på livets hårda bergodalbana är Lisa och det är mycket tack vare min sjukdom som vi fick ett starkare band än någonsin. Hon fanns där fast jag var ett riktigt arsle och låg jämte mig i sjukhussängen. Kom och hälsade på nästan varje dag. Det kommer jag aldrig glömma. Vi har bråkat, varit världens ovänner men hon har alltid älskat mig för den jag är. Det är det som kallas sann vänskap att kunna acceptera varandras brister, glömma, gå vidare och älska varandra för dem vi är.

 

Ett av det finaste halsband som jag äger som jag har delat med min bästa vän Lisa ♥




Guldgruva

Ibland kan ens gaderob vara en riktig guldgruva. Jag har länge suckat efter denna ifrån Nelly.

Nu fann jag en liknade i min egen gaderob. Det bästa med att flytta är all rensning. Jag fattar inte hur jag hunnit samla på mig så mycket skit rent ut sagt på tre år ;) Om ett tag går flyttlastet. Nu är det lite fix och trix sen besiktning kvar och stor städning sen säger jag hejdå till Huskvarna för gott. Hej Jönköping haha ;)




.

Jag älskar denna bilden på Ulrikke Lund. Den beskriver mitt liv just nu. Jag tittar upp mot stjärnorna och siktar på dem . .



New shoes

Min bror är så grymt seg så jag fortsätter att blogga. Jag inskaffade mig ett par nya sandaler för ett tagsen. Tyvärr äger jag inte många sommarskor. Jag är väldigt kräsen när det gäller sandaler men dessa hade det lilla extra.


Bättre bilder kommer senare. Jag tänkte jag skulle visa lite mer dagens outfit.
Kommer ifrån Hm och kostar 199 kr men jag haffade dem när det var clubdagar.
Clubdagar is the shit. Då blir de dina för 159 kr ;)



Zlatan

Jag kan inte än annat älska den karln.


Jag har aldrig haft någon förbild i fotbollen trots jag själv varit en riktig fotbollsnörd men efter läst Zlatans bok har jag ändrat helt uppfattning om honom. Vilken humor, vilken talang. Helena kan skratta sig lycklig ;) Jag skrattade ibland så jag fick tårar. Jag kände igen mig en del i hans bok. Jag älskar människor som bjuder på sig själva. Människor som vågar sticka ut. Det är kul att se människor som har haft det tufft när de var små lyckas så något enormt. Jag älskar att läsa såna böcker och se såna filmer. Det bästa i boken var nog hans galna idéer och alla rackartyg han berättade om. Vad jag saknade Gävle tiderna när han berättade om Rosengården tiden. Precis så levde vi hos mamma. Trots all kriminalitet som förekom var det bästa tiden i mitt liv. Jag har nog aldrig haft så skoj som jag hade då. Allt gav verkligen kickar som Zlatan berättar.

Med detta säger jag God natt alla fina :)



Angående skolan


Igår var en av dem bästa dagarna i mitt liv. Jag har haft det tungt i några dagar pga av allt runt omkring mig. Nu har iallafall boendet ordnat sig. Jag ska hyra ett hus tillfället ;) Det är underbart att slippa tänka på det så man kan lägga all energi på skolan. Jag fick även reda på hur det blir i höst. Jag tänkte berätta det här så alla goingar där uppe i Gävle hänger med i svängarna. Jag saknar er ♥ Iallafall så var jag ute igår på skolorna som finns och kollade runt. Jag har alltid varit säker på att gå folkhögskolan och sen högskolan. Något annat har inte funnits i mina tankar men efter mötet igår med vägledningcenter så började jag tänka om. Jag hade aldrig aning att det fanns så många möjligheter för mig. Jag struntar i högskolan och folkhögskolan och ska istället gå på en privatskola som fina A går på. Jag vet att den är grymt bra och skolan ligger väldigt bra. Jag ska läsa omvårdnadsprogrammet med inrikting psykiatrisk skötare. Då blir jag även utbildad undersköterska. Jag kan då börja jobba redan om ett år. Det är helt underbart! Det bästa är att man får mycket praktik. Tack vare mina betyg som jag har innan så behöver jag inte läsa så mycket så jag kommer vara klar om 1 1/2 år - 2 år. Jag tok längtar tills den dagen jag tar examen. Det är bevis mot alla som inte trodde på mig och även mot själv. Jag säger detta igen. Detta är bland det bästa som hänt mig. Att äntligen få nå min stora dröm.



Kärlek

499 kr by Scorett

Bilderna gör verkligen inte skorna rättvisa. Detta är faktiskt det första 10 cm klackar jag har köpt och de skönaste högklackade skor jag har ägt. De är super sköna att gå i. Jag har aldrig gillat skor men den senaste tiden har jag fått enorm förkärlek till skor eller rättare sagt min ångest över min längd har försvunnit. Det är inte kul alla gånger att känna sig som världens jätte. Tjejen som jobbade i butiken sa - Visa dina fina modellben. Du har så snygga ben. Hennes ord gjorde min dag kan jag tala om. Hon gav mig något enormt självförtroende. Dessa ska få följa med på bröllop och härliga utekvällar. Med dessa blir jag 189, hej världens längsta kvinna haha ;)




120613 - Onsdag

Hej på er!
Jag har inte mått så bra den senaste veckan och blogg suget har varit på noll. Jag blir iallafall alltid lika glad att komma in och se att ni stammisfiskar är kvar haha ;) Ibland undrar jag varför ni ens läser min blogg eller varför jag bloggar överhuvudtaget men att få skriva och uttrycka ner mina känslor till ord är enormt viktigt för mig. Jag skulle bli galen annars ;) Min mamma var likadan så jag har nog ärvt det av henne. So here we go again ;)



Word

Tusen tankar snurrar runt i mitt huvud.
En stor sten har lossnat.
Just nu känner jag bara en stor lättnad.



Nu blir det Gossip girl maraton . .




Rock by Sweden

Jag tycker Laila Bagge gör så himla fina smycken. Detta skapar ha-begär.



I love you

 

Idag har jag myst med min bästa vän och hennes underbara familj. Vi har varit som Bill och Bull sen jag kommit hem ifrån Gävle. Även om vi ses varje dag så har vi alltid massor att säga och hittar alltid på massa trams. Jag har alltid önskat mig en syster som är grymt lik mig och det har jag verkligen funnit i henne. Bara för att du är bäst vill jag tillänga detta inlägg till dig din fis ;) Vi ses imon hjärtat och jag tok längtar efter lördag när det blir middag & utgång. Men mest längtar jag tills vår resa i September ♥ Nu blir det inget snack utan verklighet.




Sommar potatissallad

Potatissalladen får sommarsmak av rädisor och ost. Koka färskpotatisen och grilla sedan köttet.



4 personer
4 skivor fläskkarré, ca 600 g
1 msk olja
1 msk soja
färska örtkryddor

Färskpotatissallad:
1 kg färskpotatis
1 färsk lök
1 knippa rädisor
2 dl Arla gräddfil
2 dl Kvibille® Svecia riven
1 krm svartpeppar




Gör så här:
Koka färskpotatisen och låt den svalna. Skiva lök och rädisor. Blanda gräddfil, ost och peppar. Skär potatisen i bitar och lägg på ett fat. Strö över lök och rädisor. Klicka hälften av såsen över potatisen. Pensla köttet med olja och soja. Grilla över glöd ca 3 min per sida. Strö över färska örtkryddor. Servera köttet med potatissallad och resten av såsen.









Kostnad:
Färsk potatis 4 kr
Fläskkarre 20 kr
Olja, soja, lök 1 kr
Kryddor och peppar 1 kr
Rädisor 2 kr
Gräddfil 7 kr
Riven ost 2 kr

= 9 kr per person



Hemnet

Tänk om man fick ha en sån här mysig balkong. Underbart!



I rätt riktning

Jag är pirrig, nervös, har ont i magen som bara den. Rättare sagt jag är skit nervös inför imorgon. Ni som följt mig sen min första blogg vet att detta är en otrolig stor dag för mig. Dagen som jag väntat på i tre år. Nu står jag här. Ska jag var ärlig trodde jag aldrig någonsin att jag skulle komma dit jag är idag.

Jag är så stolt över mig själv att jag tackade nej till Tv4. Trots dem har fortsatt ringt och försökt övertala mig har jag stått fast vid mitt beslut. Det var min stora dröm att komma ut och prata om det. Att få komma till Malou. Jag minns glädjen när tv4 ringde och all respons jag fick tack vare programmet. Det var många som hörde av sig och kände igen sig. Jag är så glad för att min sjukdom kunde ge folk tröst. För jag vet att jag är långt ifrån ensam. Att ge ut min bok och få tjejgruppen vid liv och rädda liv var min stora passion. Jag har lagt ner hela min själ på detta de sista åren. Jag fick hela tiden höra av min pyskolog du måsta börja tänka på dig själv, skit alla andra. Jag trodde lyckan var att när jag lyckas "rädda" andra så mådde jag bättre. Visst gjorde jag det för stunden men sen blev det samma gamla visa. Felet var att jag gjorde allt för alla andras skull och glömde bort mig själv. Jag verkligen hatade när min pyskolog "pressade" mig såhårt. Jag kom till ett vägskäl där det krävdes dratiska förändringar. Ni kan aldrig ana hur ont det gjorde att säga hejdå till det livet. Allt med sjukdomen har varit mitt liv de senaste åren. Alla fina himmelsjälar har blivit min familj. Att säga hejdå till dem var ett hårt kniv i hjärtat. Människorna som alltid förstått vad allting handlar om. Detta kanske låter egoiskt men jag hade inget val. Jag var tvungen att lägga all energi på mig själv. Det var nu eller aldrig. Tack vare min pyskolog, alla uppoffringar så står jag här idag. Jag mår mycket bättre än vad jag gjort i mitt liv. Visst kommer bakslagen men jag har lärt mig hur jag ska handskas med monstret.

Imon kommer belönningen för jag kämpat för. Imon kommer jag gå ut i det "normala" livet. Ingen vet min historia och så ska det vara. Jag har inte förträngt allt utan jag har valt att gå vidare i livet. Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit och jag har insett det största av allt. Ingen annan kommer någonsin göra jobbet åt dig utan det är DU som måste tag i ditt liv. Det är bara du som väljer hur du ska hantera känslorna när bakslagen kommer.


Oj, vad långt det blev. Jag är bara så glad men samtidigt livrädd. Nu ska njuta av en lång vovvepromenad och musik. Ha en fin dag och njut av livet! Det ska jag göra. Kram till er ♥



Sommarens bästa köp . .

Det är nog dessa fina picknickflitarna och kylväskor ifrån Hm. De ligger runt hundra lappen. Tro de eller ej men för ett årsen hade jag älskat den rosa men nu ska den vit, begie hänga med på alla äventyr.



Dagens outfit

Jag kan inte minnas när jag visade någon dagens outfit. I allafall såhär såg jag ut igår. En riktig typisk Lovisa vardagsoutfit. Slitna jenas, converse, silver, stor klocka, kors och åter kors samt stor kuvertväska på det. Jag tänkte på det igår. Fan vad vi alla tjejer ser likadana ut på vardags. Det syns att det finns för få modebutiker i Jönköping ;)


Jag ser helt konstig ut i ansiktet. Jag gör alltid såna konstiga miner men det är kläderna ni ska se. Sista bilden kom inte min fina kuvertväska med haha det är tur att jag inte är någon proffsbloggare utan amatör haha ;)


Väskan, Gina tricot 199 kr
Korshalsband, gåva ifrån min fina kusin Linda (tack igen hjärtat. Jag älskar det ;))
Korsring, Gina tricot 129 kr
Skinnjacka, Hm 599 kr
Jenasen, Gina tricot 399 kr
Converse, Stadium 699 kr



Lätta på hjärtat, lägenhet

Att få tag i lägenhet i den här stan verkar vara totalt omöjligt. Jag har letat konstant nu i snart tre månaders tid. Varje dag tänker jag på detta och ringer runt. Tyvärr har vi inget, en sa till och med till mig att folk tänker inte på att flytta nu. Vissa känner igen mig och jag hör på dem att de tycker det är jobbigt att jag ringer hela tiden men vad fan ska jag göra? Jag har även åkt runt till varenda hyresbolag och "visat" upp mig. Nästa gång ska jag dra med mig farmor. Alla pratar om kontakter och jag har inga såna. Jag tycker det är förjävligt att man inte går efter kö systemet och vissa får gå före eller att man betalat in massa pengar men det lönar sig inte ett skit. Lasse har hjälpt mig en del och det är jag evigthet tacksam för. Men 17 kvd på två pers går verkligen inte. Detta tar något otroligt på krafterna att hela tiden jaga, jaga och jaga. Jag tänker knappt något annat på en lägenhet. Jag försöka alltid tänka positivit och vända ett nej till ett ja. Folk måste tro jag är galen men det skiter jag totalt i. Jag har haft många gånger tankarna på att flytta till mitt älskade Gävle för det är hundra gånger lättare att få en lägenhet där uppe.

Just nu avskyr jag att jag bor i en studentstad eller att jag inte ha några miljoner på banken så jag kunde köpa mig en lägenhet.

Pusst skönt att få vara gnällLovisa ;) Livet är inte alltid på topp. Nu släpper jag detta men alla vänliga själar som läser min blogg. Hör gärna runt omkring er och om ni finner något så mejlia mig på [email protected]. Tack på förhand ♥



3 Juni

Färska bär och solsken. Man kan inte ha en bättre start ;)

Jag är en liten segpropp på att skriva här men jag har mycket runt omkring mig samt den senaste veckan har inte varit den bästa i mitt liv. Igår var jag och min underbara kvinna på A6 en stund för det var 25 årsdagen för A6 center. De hade erbjudanden som 25 % i många butiker så det var enormt mycket folk där. Det var verkligen många nötter i farten haha ;) Det bästa var små killarna som höll på haha deras rädsla och miner glömmer jag nog aldrig. Gud vad vi skattade. Det är sanna glädjen ♥

Tanken var att vi skulle se Loreen men den människan hade ställt in i sista sekund. Så grymt tråkigt men sånt är livet!