Tacopaj

Detta är den godaste tacopajen jag ätit och då har jag ätit många i mina dar.





6 personer

150 g Svensk Smör från Arla
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Svensk Smör från Arla
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche parika chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g riven ost
1 tsk paprikapulver

Till servering:
3 dl Arla gräddfil
tacochips


Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

 

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche  i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

 

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med gräddfil och tacochips.

 

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche eller så tar du bort jalapenos. Det brukar jag göra för mina smaklökar är veklingar ;)

 

Källa



Kostnad:
500 g nötfärs (29 kr/kg)
"Äkta" smör 2 kr
En påse tacokrydda 9 kr
2 dl lätt creme fraiche parika chili 10 kr
2 dl lätt creme fraiche 7 kr
Mjöl + kryddor 50 öre
Körsbärstomater 7,50 kr
Riven ost 2 kr (köpt storpack och frysit ner)
Gräddfil 7 kr
Tacochips 10 kr

= 11,50 kr per portion




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback