Sommar potatissallad
Potatissalladen får sommarsmak av rädisor och ost. Koka färskpotatisen och grilla sedan köttet.
Kostnad:
Färsk potatis 4 kr
Fläskkarre 20 kr
Olja, soja, lök 1 kr
Kryddor och peppar 1 kr
Rädisor 2 kr
Gräddfil 7 kr
Riven ost 2 kr
= 9 kr per person
4 personer
4 skivor fläskkarré, ca 600 g
1 msk olja
1 msk soja
färska örtkryddor
Färskpotatissallad:
1 kg färskpotatis
1 färsk lök
1 knippa rädisor
2 dl Arla gräddfil
2 dl Kvibille® Svecia riven
1 krm svartpeppar
4 skivor fläskkarré, ca 600 g
1 msk olja
1 msk soja
färska örtkryddor
Färskpotatissallad:
1 kg färskpotatis
1 färsk lök
1 knippa rädisor
2 dl Arla gräddfil
2 dl Kvibille® Svecia riven
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Koka färskpotatisen och låt den svalna. Skiva lök och rädisor. Blanda gräddfil, ost och peppar. Skär potatisen i bitar och lägg på ett fat. Strö över lök och rädisor. Klicka hälften av såsen över potatisen. Pensla köttet med olja och soja. Grilla över glöd ca 3 min per sida. Strö över färska örtkryddor. Servera köttet med potatissallad och resten av såsen.
Koka färskpotatisen och låt den svalna. Skiva lök och rädisor. Blanda gräddfil, ost och peppar. Skär potatisen i bitar och lägg på ett fat. Strö över lök och rädisor. Klicka hälften av såsen över potatisen. Pensla köttet med olja och soja. Grilla över glöd ca 3 min per sida. Strö över färska örtkryddor. Servera köttet med potatissallad och resten av såsen.
Kostnad:
Färsk potatis 4 kr
Fläskkarre 20 kr
Olja, soja, lök 1 kr
Kryddor och peppar 1 kr
Rädisor 2 kr
Gräddfil 7 kr
Riven ost 2 kr
= 9 kr per person
Kommentarer
Trackback