Godmorgonbullar


8 personer


25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl Arla Köket Kessela kvarg lätt
2 msk Arla smör-&rapsolja
salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl sesamfrön



Gör så här:
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kessela, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt.
Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Låt bröden svalna.









Kostnad:
Vetemjöl 4 kr
Mjölk & kessela 3 kr
Jäst, salt, sesamfrö & smör 2 kr
1 ägg 1 kr
= 1,25 kr per bulle






Kommentarer
Anonym

MUMS :) måste bara baka det någon dag :) såg hur gott som helst ut ju. Ny bakat med bregott på :D <3 mums!!

2012-03-04 - 20:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback