Ugnsrostad kyckling och rotfrukter

Lättlagad kyckling i ugn med rotsakerna direkt i formen. En perfekt maträtt som nästan sköter sig själv. Servera med en klick crème fraiche.




4 personer

1 hel kyckling, ca 1,3 kg

1 hel vitlök
1 citron
1 kruka timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kg rotfrukter, t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot
1 msk Arla Smör & rapsolja oliv
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet rostad vitlök & timjan



Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Dela eller krossa vitlöken. Skiva halva citronen och riv skalet av den andra halvan. Hacka hälften av timjanen. Fyll kycklingen med citronskivorna, vitlök och de hela timjankvistarna. Lägg kycklingen i en stor ugnssäker form eller långpanna. Salta och krydda den med peppar, hackad timjan och citronskal. Rosta kycklingen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Sänk temperaturen till 200°. Lägg rotfrukterna runt kycklingen. Ringla över smör-&rapsolja och strö över salt och peppar. Fortsätt tillaga ca 40 min. Servera med crème fraiche, varm eller kall.








Kostnad:
Kyckling 49 kr
Rotfrukter 3 kr
Citron 2 kr
Peppar, timjan & kryddor 2 kr
Creme fraiche 10 kr

= 16,50 kr per person



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback